NESIGURNOST NAKON TRAGEDIJE Radnici hidroelektrane Dubrovnik razočarani, dio njih se neće vratiti na posao?

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD
Prošlo je gotovo mjesec dana otkako se u hidroelektrani Dubrovniku Platu dogodila katastroflana tragedija u kojoj su trojica djelatnika HEP -a Davor Pozniak, Mato Maškarić i Ivica zvrko izgubili svoje živote. 

Ekipa Dubrovačkog dnevnika prije nekoliko tjedana je zatražila da ih se pusti u postrojenje, no HEP je odbio taj zahtjev, kako navode, iz sigurnosnih razloga. Na radno mjesto nisu vraćeni ni djelatnici hidroelektrane, vjerojatno iz istih razloga. 

Dubrovački dnevnik iz kuloara doznaje kako među radnicima hidroelektrane vlada nezadovoljstvo, a kako se govori, postoji mogućnost kako se dio njih neće vratiti u hidroelektranu te kako će vjerojatno potražiti novi posao. Ako se ti navodi obistine, bit će to novi udar za HEP. 

Podsjetimo, Inspektorat rada utvrdio je nepravilnosti po pitanju hidroelektrane Dubrovnik, a kako je Dubrovački dnevnik pisao, tiču se valovitog poliestera koji je ugrađen u strop čime su, kako stoji u nalazu inspekcije, ugroženi životi radnika. Kako je Dubrovački dnevnik prvi pisao, Inspektorat je prema DORH-u uputio kaznene prijave. Osim navedenih nepravilnosti, dobro upućeni izvori za Dubrovački dnevnik govore kako je sigurnost hidroelektrane Dubrovnik bila upitna nakon poplave 2006. godine koja je hidroelektrani donijela ogromnu štetu, za koju nitko nije odgovarao, a cijeli slučaj je vrlo brzo bačen u drugi plan. Kako kažu izvori, postrojenje nakon navedene poplave nikada nije vraćeno u prvobitno stanje. 

DONOSIMO! U hidroelektrani u Platu dogodio se niz propusta koji su doveli do katastrofalne tragedije?

DOZNAJEMO! Upućene kaznene prijave prema DORH-u zbog tragedije u HE Plat, inspekcija utvrdila propuste

U HIDROELETRANI SU BILE OD POČETKA? HEP i inspekcije su na desetke godina gledali lako zapaljive ploče i nisu poduzeli apsolutno ništa

'UGROZILI SU ŽIVOT I ZDRAVLJE RADNIKA' Donosimo što je utvrdila inspekcija oko tragedije u hidroelektrani Plat

ZAVJET ŠUTNJE Ovo su pitanja o tragediji u hidroelektrani u Platu na koja HEP ne želi odgovoriti

DORH TRAŽI ODGOVORNE ZA TRAGEDIJU Jesu li radovi u hidroelektrani dva dana prije požara koštali trojicu radnika života?

Popularni Članci