NEZAVISNA LISTA STIPE PETRINA 'Nemamo novca za savjetnike, ali imamo pet defibrilatora'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
"Općinski načelnik Stipe Petrina možda nema novca za savjetnike kao gradonačelnik grada Zaprešića, ali mu zato općina od 3 tisuće stanovnika ima pet defibrilatora i novu zgradu zdravstvene ambulante vrijednu 15. milijuna kuna," početak je objave na službenim stranicama Stipe Petrina, načelnika Općine Primošten.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Općina Primošten upravo u cilju bolje zdravstvene zaštite građana općine i njihovih gostiju, 2017. godine temeljem prijedloga načelnika i odluke Općinskog vijeća, kupila je 5 defibirilatora koje je platila cca 103.000 kune. 

Aparati koji su prijeko potrebni za pružanje hitne pomoći, smješteni su na punktovima koji su frekventni pa se jedan nalazi u centru Primoštena (kraj Turističke zajednice), drugi je u hotelu, treći u zgradi Općine (u kojoj se nalazi i vrtić, knjižnica i poslovno sjedište 2 komunalna poduzeća te sve općinske službe) a četvrti defibrilator smješten je u novoj zgradi tzv. Domu zdravlja u Primoštenu, peti na recepciji u kampu.

Podsjetimo, Stipe Petrina ne samo kao saborski zastupnik već i ranije otkako je od 2001. njegova Nezavisna lista na vlasti u općini Primošten, naglašavao je nužnost poboljšanja zdravstvene zaštite građana RH i većeg ulaganja u sustav koji prema njegovim riječima treba osloboditi od „administrativnih štakora“. U okviru svoje pozicije načelnika, Petrina je građanima općine osigurao uvjete za bolju zdravstvenu zaštitu i to na način da je bez učešća države i uz skromnu pomoć županije (od 90.000 za projektnu dokumentaciju), 2016. godine izgradio je 15. milijuna kuna vrijednu zgradu „Doma zdravlja“ na dva kata koja može zadovoljiti potrebe 40.000 stanovnika i u kojoj je između ostalo smještena i Hitna pomoć koja ima 24 satno dežurstvo.

Podsjetimo, Općina Rogoznica iako je bila u startu uključena u cijeli projekt radi zajedničke dobrobiti građana i velike udaljenosti timova hitne medicine u Šibeniku, (politički) je odbila financijski podržati izgradnju i opremanje zgrade od 850 m2 u kojoj su smješteni osim Hitne pomoći i ambulante primarne zdravstvene zaštite. 

Grad Zaprešić za gradonačelnikove savjetnike izdvaja 346.500 kuna

Popularni Članci