Orebić i Pogled u plavo zajedno zaronili četvrtu godinu za redom (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Promocija ronjenja
Orebić već četvrtu godinu za redom ugostio Pogled u plavo kojemu su se i ove godine osim turista najviše obradovala djeca.

Ovog vikenda u Lučici je bio postavljen 10-metarski montažni bazen sa podvodnom izložbom fotografija za koju je zaslužan poznati hrvatski podvodni fotograf Marjan Radović, a koju su zaronom u bazen mogli razgledavati svi zainteresirani posjetitelji te ljubitelji podvodnog svijeta.

Ova neobična i atraktivna ronilačka manifestacija odvijala se je u organizaciji PŠU „Peliška jedra“ – ronilačke sekcije i Agencije Promocija ronjenja, a uz veliku podršku Nemo-Adria Rescue Teama.

Brojni posjetitelji Pogleda u plavo nakon kraće poduke o ronjenju i upoznavanja s ronilačkom opremom imali su priliku besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom uz stručni nadzor  ronioca i instruktora ronjenja ronilačke sekcije Peliških jedara.

„U sklopu PŠU „Peliška jedra“ osnovana je ronilačka sekcija Peliških jedara koja promovira ronjenje i odrađuje ronilačke tečajeve. Sudjelujemo u brojnim ekološkim akcijama te smo na usluzi za podvodne radove pri Peliškim jedrima. Pogled u plavo je sjajna akcija koja se provodi ovdje u Orebiću već četvrtu godinu za redom obzirom da i kroz ovaj projekt promoviramo ljepote našeg podmorja, a ujedno posjetitelji mogu isprobati ronjenje pod punom ronilačkom opremom “, istaknuo je Dario Roso, instruktor ronjenja i voditelj ronilačke sekcije Peliških jedara.

Osim ronioca ronilačke sekcije Peliških jedara na raspolaganju svim posjetiteljima ovog ronilačkog vikenda u Orebiću bili su i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Voditelj ronilačke sekcije Peliških jedara, Frano Kurtović, istaknuo je kako su u bazenu idealni uvjeti za početnike koji se žele okušati u ronjenju jer nema strujanja, a i puno je sigurnije za početnike radi kontrolirane dubine.

Osim promocije Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti, Pogled u plavo ima za cilj potaknuti što veći broj djece i mladih na bavljenje vodenim aktivnostima i uključivanje mladih u promotivne edukativne i ekološke programe.

„Danas sam ronila prvi put s ronilačkom opremom. Ovo je jedno novo iskustvo koje doista vrijedi isprobati. Na početku je neobično disati pod vodom dok se ne naviknete, ali stvarno je prekrasno.“ rekla je 16-godišnja Nika.

Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.     

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.

Popularni Članci