OSNOVANA ŽUPSKA STRANKA Antun Bašić jednoglasno izabran za predsjednika, ovo su ljudi koji će voditi Župku (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Župka (Župska stranka) osnivana je večeras u hotelu Sheraton u Župi dubrovačkoj, a na mjesto predsjednika jednoglasno je izabran Antun Bašić. Za potpredsjednike stranke izabrani su Marko Miloslavić i Petar Vuletić, dok je na mjesto glavnog tajnika postavljen Mario Previšić. Za predsjednika Nadzornog odbora izglasan je Mario Grbić, a dužnost predsjednika Suda časti vršit će Robert Ćorak.

"Nužno je provesti sveobuhvatnu modernizaciju kompletnog sustava vođenja Općine, motivirati upravna tijela, ubrzati procese donošenja odluka, modernizirati način komunikacije unutar Općine, ali i prema van. Danas imate 'ležeće policajce, konope i stupiće', sve te relikte prošlosti ćemo zamijeniti modernim sustavima upravljanja poput videonadzora, kamera za kontrolu brzine i automatskih rampi. Svijet oko nas se razvija i mijenja, mi želimo biti aktivni sudionici tih procesa, želimo da Župa kao društvo uči, napreduje i prati taj ritam svijeta", poručio je u svom govoru Bašić.

Kako stoji u Statutu, fokus stranke je na radu, stvaranju učinkovite lokalne i regionalne samouprave, kreiranju infrastrukturnih i socijalnih preduvjeta koji će osigurati nesmetan razvoj lokalne i regionalne zajednice, pri tome posebno vodeći računa o održivom i ekološki prihvatljivom razvoju. 

Probleme koje namjeravaju rješavati su gospodarstvo s monokulturom turizma, društvena neravnopravnost, neostvareni prirodni, gospodarski i ljudski potencijali, zastarjeli, skupi i neefikasan birokratski aparat, orijentacija lokalne samouprave na privatne i pojedinačne interese, nedostatak jasne politike održivog razvoja na svim razinama, nedovoljno razvijeno civilno društvo, netransparentnost u financiranju civilnih udruga, komunalnih i drugih projekata, socijalna isključenost. Kao svoje temeljne vrijednosti navode slobodu, pravednost, aktivizam i samostalnost.

Popularni Članci