TRAGEDIJA IZ METKOVIĆA Ovo su rezultati vještačenja smrti Gabrijela, oni su učinili propuste

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: privatni album
Godinu dana nakon smrti devetogodišnjeg dječaka iz Metkovića Gabrijela Bebića, završeno je vještačenje o okolnostima njegove smrti. Index je doznao rezultate vještačenja koji jasno ukazuju na krivce u slučaju koji je zgrozio Hrvatsku.

Index podsjeća kako je prije dva dana objavljeno da je godinu dana nakon smrti 9-godišnjeg dječaka Gabrijela Bebića iz Metkovića napokon završeno vještačenje o okolnostima njegove smrti koje je proveo Medicinski fakultet u Zagrebu, a sad prvi doznaju koga rezultati vještačenja navode kao odgovorne za postupke koji su doveli do njegove smrti.

Kako Index doznaje od upućenih izvora, rezultati vještačenja terete četiri osobe, dok je postupak dr. Ksenije Kaleb u cijelosti ocijenjen kao potpuno ispravan, što je Index cijelo vrijeme i pisao.

Osobe koje se u vještačenju navode da su učinile propuste koji su doveli do smrti malog Gabrijela su: Njegova pedijatrica iz DZ-a Metković dr. Rasema Bubica, medicinska sestra u DZ-u Metković Nikolina Talajić koja je radila u ordinaciji dr. Vlade Krmeka te dvije liječnice s Hitne u Metkoviću, šefica Hitne Marijana Matić i dr. Danijela Dragobratović.

Više pročitajte ovdje.

Popularni Članci