POLICIJA UPOZORAVA NA PRIJEVARU Nepoznata osoba predstavlja se kao uposlenik konzulata i vara starije ljude

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Želimo upozoriti građane na oblik prijevare u kojem nepoznata osoba, predstavljajući se kao uposlenik konzulata ili veleposlanstva neke države, traži pomoć za člana obitelji žrtve, kako bi ostavarila protupravnu imovinsku korist, poručili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Ukoliko građani dobiju takav poziv, preporučujemo da odmah stupite u kontakt s osobom koja navodno traži pomoć ili s nekom od njoj bliskih osoba, kako bi provjerile istinitost dobivenih informacija prije uplaćivanja novca, a kako ne bi postali žrtve prijevare.

Naime, dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula 24-godišnji državljanin Velike Britanije sumnjiči se za takvo kazneno djelo prijevare.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je sredinom ožujka ove godine 72-godišnjakinja dobila telefonski poziv ženske osobe iz SAD-a, koja se predstavila kao predstavnica konzulata, i zatražila da se za potrebe pokrivanja troškova adekvatne liječničke skrbi njene tete, koja živi u Australiji, uplati novac. Potom je s istog broja nazvala muška osoba koja se predstavila kao tetin unuk i tražio novčanu pomoć za baku, nakon čega su 72-godišnjakinja i njena 74-godišnja sestra na račun osumnjičenog uplatile novčani iznos od 15.430 kuna. Nakon što je muškarac i sljedećeg dana tražio uplatu novca, oštećene su shvatile da su prevarene i cijeli su slučaj prijavile policiji.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Popularni Članci