PONOS NAŠE ŽUPANIJE Dobroslavić dodijelio priznanja uspješnim učenicima i sportašima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Župan Nikola Dobroslavić danas je u Velikoj vijećnici dodijelio nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od tri prva mjesta na državnim natjecanjima iz znanja te najboljim školskim športskim društvima iz županije.

Župan je prvo pozdravio sve nagrađene iz kategorije znanja, a potom sportaše.

”Imamo veliki skok u odnosu na prošlu godinu kada je bilo 27 pobjedničkih mjesta, ove godine ih je 42. Naša djeca imaju neizmjeran talent i volju te kvalitetne mentore i uporne roditelje. Ovim natjecanjima igraju utakmicu sa svijetom i pritom pokazuju da se sa svim tim utakmicama nose izvrsno. Potičem vas da i dalje predano radite i želim vam svu sreću.” rekao je župan te se obratio mladim uspješnim sportašima.

”Ovo je doista veliki uspjeh draga djeco. Naravno da moramo, osim vas koji ste zaslužni za vaša uspijeća, pohvaliti i vaše mentore i obitelji. Uz vaš predan rad i trud došli ste ovdje i ostvarili ste odlične rezultate. Šport je uz znanje i školovanje također jedna važna škola za život. Zdravlje, kultura ponašanja i disciplina sve su kvalitete koje se vežu uz sport. Želim vam sreću u budućem životu i želim da znate da cijenimo način i što radite, kao i vaše uspjehe.”

Uz župana, nagrade je dijelila i v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

”Danas dodijeljujemo nagrade najboljima od najboljih, vi ste dokaz da su naše škole kvalitetne te da je naša zemlja zemlja znanja. Sportaši, dokaz ste kako se izvrstan uspjeh u školi može održavati bez obzira na silne treninge, a pritom i ostvarivati sjajni rezultati u sportu. Nadam se da će nas dogodine u ovoj prigodi biti još više.” rekla je v.d. pročelnice Dadić te zajedno sa županom podijelila nagrade, a nagrade su bili tableti, pametni satovi, MP3 playeri, slušalice, šalovi …

Dodjeli nagrada nazočili su i zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo te predsjednik Županijskog saveza školskog športa Dubrovačko-neretvanske županije Boris Krstičević.

Nagrađenih školaraca u kategoriji znanja bilo je 42, 15 više nego prošle godine, a od toga 13 školaraca zauzelo je prvo mjesto na državnim natjecanjima, 19 drugo i 10 treće.

U kategoriji športa bilo je 7 nagrađenih školskih športskih društava, a od toga 2 prva mjesta, 4 druga i jedno treće.

Izvor: DNŽ

Popularni Članci