PLAŽA, SIDRIŠTE I MORSKO DNO ZA VINA Potpisano šest novih koncesija, župan upozorio na kršenja ugovora

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Hotel villa Dubrovnik, JU Lastovsko otočje i Edivo kao ovlaštenici koncesija danas su potpisali ugovore sukladno odlukama koje je donijela Županijska skupština.

Župan Nikola Dobroslavić iskazao je zadovoljstvo s potpisivanje ugovora, a naglasio je kako je Dubrovačko-neretvanska županija u dosadašnjem radu uložila puno napora u povećanju koncesioniranih područja.

- Imamo atraktivno pomorsko dobro, a naša zadaća je gospodariti resursima koji se mogu koncesionirati. Izdali smo više od 300 koncesija od kojih je najviše u Malostonskom zaljevu za marikulturu, a imamo i oko 50 koncesija za plaže, marine i privezišta - kazao je župan pojasnivši kako od koncesijskih prihoda trećina ide državi, a jedna treća županiji. Dobroslavić je istaknuo kako godišnji prihod od koncesija iznosi deset i pol milijuna kuna.

- Trećina toga ide nama i mi te novce koristimo za unaprjeđenje pomorskog dobra bilo kroz županijske lučke uprave ili natječaje koje objavljujemo pa sufinanciramo projekte vezane za pomorsko dobro. 

 Župan Dobroslavić se osvrnuo na koncesionare koji se ne pridržavaju ugovora posebno u kontekstu pritužbi građana kako im je onemogućen dolazak na plažu zbog velikog broja ležaljki.

- Kritike koje upućuju građani su opravdane. Nadzor radi posebno povjerenstvo koje treba riješiti takve situacije, ali ako dođe do trajnog kršenja Županija ima mogućnost raskida ugovora - poručio je Dobroslavić.

Pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić pojasnio je kako je danas potpisano šest novih ugovora s koncesionarima koji su ispunili sve uvjete. Naime, riječ je o četiri koncesije sidrišta, plaža Hotel ville Dubrovnik i jedna koncesija za vina na morskom dnu. Vrijednos ugovora je 300 tisuća kuna plus promjenjivi dio.

- Koncesije za sidrišta su važne jer one garantiraju uređeno stanje na tim područjima, a posebno je zanimljiva koncesija za vina na morskom dnu jer je riječ o raritetu - kazao je pročelnik Ivo Klaić.

Popularni Članci