POTRAŽNJA U PORASTU Proučili smo ponudu luksuznih nekretnina u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: sothebysrealty.com
U hrvatskom portfelju je trenutačno 200 nekretnina te nekoliko premium projekata. Kupci su uglavnom iz Europe, ali i Kinezi i Rusi.

Oporavak svjetskog tržišta luksuznih nekretnina prati i hrvatsko tržište koje bilježi značajan rast interesa inozemnih kupaca, no rast cijena od oko 20 posto u zadnjih godinu dana dogodio se u najvećoj mjeri zato što potražnju ne prati i adekvatan rast ponude, smatraju iz hrvatskog ureda svjetske kuće Sotheby's International Realty koji je otvoren početkom prošle godine. Oni smatraju kako je pozitivan trend porasta potražnje za luksuznim nekretninama u Hrvatskoj znak potpunog oporavka tržišta. Najveća ponuda luksuznih objekata je na obali, otkrio je za Poslovni dnevnik Marko Pažanin, direktor i partner Croatia Sotheby's International Realty. 

"Strani kupci u Hrvatskoj traže luksuzne vile prvi red do mora i u jezgrama povijesnih gradova poput Dubrovnika, Splita i Opatije", pojasnio je Pažanin. 

Na njihovoj internetskoj stranici provjerili smo ponudu nekretnina na području Dubrovnika gdje su cijene vrtoglavo visoke, no kuće su impresivne. Tu je Villa Heaven u Lozici čija cijena je preko šest i pol milijuna dolara. Villa Bjanka na Čerjanu doista raskošno izgleda. Veliko imanje s dvije građevine i apartmanima građeno od bračkog kamena košta skoro četiri milijuna dolara, a privatnost je zagarantirana kao i blizina Dubrovnika, Orašca, mora i Zračne luke.  

Villa Seacrest u Trstenom u ponudi je za nešto malo više od dva milijuna dolara. Bijeli mediteranski kamen, građevina na dva kata, četiri spavaće sobe, predivna taraca s predivnim pogledom, luksuzni dizajnirani namještaj...

Nešto jeftinije od navedenih vila je građevinsko zemljište u Orašcu po cijeni od 1,6 milijuna dolara koje je namijenjeno za gradnju četiri vile elegantnog dizajna. 

Popularni Članci