PREDAJTE ORUŽJE BEZ SANKCIJA Građani dosad predali ručne bombe, streljivo, automatsko oružje, evo gdje su punktovi ove godine

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PU dubrovačko-neretvanska
Pod motom „Manje oružja-manje tragedija“ Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana intenzivira akciju prikupljanja ilegalnog oružja te poziva građane da se riješe oružja bez sankcija i svoj život, kao i život svojih ukućana, učine sigurnijim.

"U sklopu dosadašnjih akcija građani naše Županije predali su veliki broj oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava, ali smatramo da je među nekim od građana još uvijek ostao dio oružja i eksplozivnih naprava zaostalih iz Domovinskog rata," poručili su iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

Poručili su da svi oni koji se u ovoj akciji odluče riješiti nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava trebaju to samo prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji, nakon čega će policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka doći na vašu adresu, preuzeti navedena sredstva i odnijeti ih na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu.

"Napominjemo da je ova akcija preventivnog karaktera i da se protiv osoba koje se u sklopu ove akcije odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja,  neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak," napisali su iz Policije.

U narednih mjesec dana građani će imati priliku na Info-punktovima, koji će biti postavljeni na frekventnijim lokacijama u gradovima i nekim općinama na području Županije, od policijskih službenika dobiti detaljnije informacije o ovoj akciji odnosno o načinu predaje oružja i ubojitih sredstava.

Punktovi će biti u Dubrovniku, na Pilama u subotu, 15. prosinca i u petak 21. prosinca u vremenu od 16 do 18 sati. Također, jedan punkt bit će u na rivi u Cavtatu u subotu, 5. siječnja u vremenu od 09 do 12 sati.

U Župi dubrovačkoj ispred trgovačkog centra Sub city u subotu 29. prosinca od 9 do 12 sati. Osim toga, građani će se moći javiti na punkt ispred zgrade općine u Stonu u četvrtak, 3. siječnja između 9 i 11 sati ujutro.

Također, isto 3. siječnja punkt će biti u Orebiću na trajektnom pristaništu u vremenu od 12:30 do 14 sati. U Metkoviću se građani mogu javiti na punkt na Trgu kralja Tomislava u subotu, 15. prosinca između 16 i 18 sati, a u Pločama na rivi u utorak, 18. prosinca u vremenu od 10 do 12 sati.

Na Korčuli će punktovi biti u petak, 28. prosinca u vremenu od 11 do 13 sati na Trgu Plokata i u Veloj Luci kod zgrade općine od 14 do 15 sati.

Na području PU dubrovačko-neretvanske od početka akcije 2007. godine do 30. rujna 2018. godine je ukupno vraćeno:Policija

Važno je za napomenuti da su ovi punktovi informativne naravi i služe za dogovor oko preuzimanja oružja, a isto nije potrebno donositi. 

Popularni Članci