Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije na godišnjem sastanku projekta Green economy and CO2

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na Institutu CIHEAM u Bariju održan je godišnji projektni sastanak projekta Green economy and CO2 (GECO2).

Riječ je o projektu koji se pridružuje međunarodnoj borbi protiv klimatskih promjena, a broji sedam projektnih partnera iz Italije i Hrvatske (Internacionalni Centar za napredne Mediteranske agronomske studije- Mediteranski agronomski studij Bari, Regiju Molise, Regiju Marche i Legacoop Romagna iz Italije te Javnu ustanovu Rera S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ, Agenciju za ruralni razvoj Zadarske županije i Dubrovačko neretvansku županiju iz Hrvatske).

U sklopu dvodnevnog sastanka date su smjernice za nastavak projektnih aktivnosti u smjeru međunarodnih istraživanja, kreiranja regionalnih observatorija za praćenje klimatskih promjena te stvaranja dobrovoljnog tržišta ugljika, baziranog na eksploataciji poljoprivredne djelatnosti kao pilot aktivnosti projekta. 

Kao lokacija za realizaciju pilot aktivnosti odabrana je dolina Neretve. Prva mjerenja CO2 iz tla predviđena su u 2020. godini. Ispred Dubrovačko-neretvanske županije na sastanku je prisustvovao voditelj projekta Čedo Vučković i Antonia Odak kao predstavnica JU DUNEA, u svojstvu tehničke pomoći projektu, obavijestili su iz Dubrovačko-neretvanske županije. 

Popularni Članci