ISPOVIJEST PREVARENE IZ ŽUPE 'Znam da sa tako ne kupuje automobil, ali vjerovala sam mu i dala novce'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
'Obećavao mi je kupiti polovnog Mercedesa A klase za 28 tisuća kuna,' počinje svoju priču Ilja Stipić iz mjesta Radovina u Župi dubrovačkoj koja je ovih dana policiji prijavila sina svoje susjede.

Ilja Stipić odlučila je za Dubrovački dnevnik ispričati svoju stranu priče o tome kako je bila žrtva prevare samo zato što je vjerovala na riječ 30-godišnjaku čiju majku poznaje.

Krajem ljeta pošla je sa sinom koji je inače dijete s posebnim potrebama u Zagreb da dogovori kupnju automobila. Susjeda joj je preporučila svoga sina koji živi u Zagrebu, a prema njenim riječima on je Ilji treba biti posrednik u kupovini.

- Dugo sam tražila koji automobil kupiti po prihvatljivoj cijeni. On mi je kazao da mi može nabaviti za 29, kasnije je dogovoreno za 28, a ja sam mu dala za početak 22 tisuće kuna s tim da sam njegovoj majci preko svoje kreditne kartice kupila televizor, frižider i mobitel, a kasnije sam rekla dodati iznos koji je potreban da namirim dug - govori Ilja Stipić dodavši kako je D.H. svakim danom dodatno "zavlačio" s obećanjima kada će doći automobil.

- Petnaest puta je govorio da će doći u Dubrovnik s mojim automobilom i došao je 26. rujna, ali sa svojim vozilom. U međuvremenu sam shvatila da me laže pa sam ga prijavila policiji nakon čega me je uvjeravao kako će nabaviti automobil pa sam povjerovala i odustala od prijave, no kasnije je opet počeo lagati i nisam imala izbora te sam ga prijavila ponovo - kazala je ogorčena gospođa Stipić nakon čega je prestala sve kontakte s D.H. On je, prema njezinim navodima, uporno tražio da mu dostavi ostatak novaca, ali Stipić mu nije vjerovala jer joj je sve bili sumnjivo.

- Uvijek kad se kupuje automobil daje se dio novca unaprijed, a kasnije ostatak. Njegova majka mi je obećavala da će razgovarati s njim i sve srediti, ali nije uspjela - prepričala je za Dubrovački dnevnik Ilja Stipić koju su kasnije optuživali da ih je "vukla za nos" jer nije dala ostatak novca za automobil koje je vidjela samo na slici. Najviše je ostala povrijeđena zbog riječi koje joj je uputio D.H. kada je kazao da ju može biti sramota zbog čega je i odlučila ovu priču podijeliti s javnosti.

- Jučer me zvao, ali nisam željela razgovarati s njim jer sam sve što sam imala rekla u policiji. Znam da se ovako ne kupuje automobil, ali vjerovala sam njegovoj majci i obitelji koju ima... - ogorčeno govori Ilja te naglašava kako nije bila prisiljena na ništa te kako ne osuđuje njegovu obitelj jer nitko ne može odgovarati za tuđe postupke. U početku mu je dala osam tisuća kuna koje je podigla na bankomatu u Zagrebu, kasnije je uplatila još šest tisuća, te u dva navrata uplatila ostatak u iznosu od pet i tri tisuće kuna. Sve dokaze je predala policiji, a ostale su joj poruke kao najuvjerljiviji dokaz "zavlačenja". 

Iz PU dubrovačko-neretvanske u petak je stiglo službeno priopćenje kako je dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Gruda 30-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo prijevare.

"Osumnjičeni je u srpnju ove godine od 47-godišnjakinje primio novčani iznos od 23 tisuće kuna, uz obećanje da će za navedeni novac na njeno ime kupiti i dostaviti vozilo što do danas nije napravio, niti je vratio uplaćeni novac.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu", stoji u policijskom izvješću.

A. Čakić

Popularni Članci