PROBLEMI S GRADNJOM PRISTUPNE CESTE DO PELJEŠKOG MOSTA Dan prije otvaranja ponuda za jednu dionicu stigla žalba

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Provedba natječaja za izgradnju pristupne ceste na Pelješcu ponovno je u velikim problemima, a realizacija ovog strateškog projekta u planiranim okvirima je teško ostvariva.

Danas su u Hrvatskim cestama nakon dvije odgode trebale biti otvorene ponude za izgradnju druge dionice ceste preko Pelješca na dijelu Šparagovići - Doli. No, sve je odgođeno do daljnjeg jer je samo dan prije otvaranja ponuda tvrtka Colas iz Varaždina Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave (DKOM) podnijela žalbu na dokumentaciju, piše Jutarnji.

S obzirom na žalbu, zaustavljen je cjelokupni postupak javne nabave do daljnjeg. Odnosno do odluke DKOM-a. Dionica Šparagovići - Doli izuzetno je zahtjevna dionica te uključuje izgradnju obilaznice Stona. U Hrvatskim cestama procijenili su vrijednost radova na 449,1 milijun kuna, a predviđeno vrijeme trajanja radova je 30 mjeseci. S obzirom na ovu žalbu, radovi na ovoj dionici mogli bi u najboljem slučaju početi tek na jesen. Kako je rok za izgradnju 30 mjeseci ova dionica bi u najboljem slučaju mogla biti gotova negdje na proljeće 2022. godine, što je oko sedam mjeseci nakon što bi most Pelješac već trebao biti završen.

Drugi problem je i natječaj za izgradnju prve dionice ceste preko Pelješca od Jadranske magistrale do budućeg mosta Pelješac te na pelješkoj strani od Duboke do Šparagovića. Hrvatske ceste ni osam mjeseci nakon otvaranja ponuda za izgradnju nisu odabrale izvođača radova. Detalje pročitajte ovdje.

Popularni Članci