PROMETNA, POŽARI, HELIKOPTERSKI PRIJEVOZ Dramatična subota za županijske žurne službe

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U subotu, na području Dubrovačko-neretvanske županije došlo je do prometne neseće kod Cavtata, požari su izbili na području Vela Luke i deponija smeća Sitnica te je realiziran jedan hitni medicinski prijevoz.

U subotu u 9:29 sati u ŽC112 Dubrovnik zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći sa ozljeđenim osobama, tj. slijetanju vozila s ceste na D8 kod mjesta Obod (Cavtat). Dojava je proslijeđena HMP, JVP Konavle, OKC PU i Dubrovnik ceste. U nesreći su dvije osobe ozlijeđene i zbrinute u OB Dubrovnik .

Jučer u 13:25 sati ŽC112 Dubrovnik zaprimio je zahtjev OB Dubrovnik za hitnim medicinskim prevozom za Split. Let je realiziran helikopterom HRZ i PZO sa helidroma OB Dubrovnik na helidrom KBC Split.

Rano jutros, oko 3 sata u ŽC112 Dubrovnik zaprimljena je dojava o požaru na objektu u Vela Luci u ulici 48. ŽC 112 Dubrovnik o ovom događaju odmah je izvijestio DVD Vela Luka i OKC PU. Požar je ugašen oko 03:30 sati a gasilo ga je 7 vatrogasaca s 3 vatrogasna vozila. Brzom intervencijom DVD Vela Luka spriječeno je da vatra zahvati prostor u kojem se živi. Vatrogasci su do jutra ostali čuvati opožareni prostor.

Također ujutro, u 04:37 sati, u ŽC112 Dubrovnik zaprimljena je dojava o požaru na deponiju smeća Sitnica na području između Blata i Vela Luke. ŽC 112 Dubrovnik o ovom događaju odmah je izvijestio DVD Vela Luka i OKC PU. Otvoreni plamen na deponiju je ubrzo ugašen a vatrogasci su ostali natapati i čuvati opožareno područje. Požar su gasili DVD Vela Luka (3vatrogasca / 1 vatrogasno vozilo) i DVD Blato (3 vatrogasca / 1 vatrogasno vozilo).

Popularni Članci