'MRKLA STRKA' Održana prva noćna trail utrka u Veloj Luci (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Anđela Šćepanović
Zadnjih nekoliko godina u Veloj Luci na otoku Korčuli održavanjem MTB maratona i trail utrke u sklopu Vela Luka outdoors festivala, pustolovni turizam postaje sve popularniji.

Vela Luka Outdoors festival odnosno dani pustolovnog turizma koji se održavaju svake godine u rujnu privlače sve veći broj natjecatelja što organizatore potiče da svaku godinu festival dobije i neki novi sadržaj. Na 'Mrkloj strci' prvi je na cilj nakon 28 minuta od starta zazvonio Leo Zlokić i time pobijedio u muškoj kategoriji, dok je u ženskoj pobijedila Jelena Surjan zazvonivši na cilj nakon 32 minute od starta. Zadnji feral odnosno zadnja je zazvonila Tatiana Aleksić unutar vremena u kojem se trebalo stići na cilj, a to je 2 sata od starta.

Osim turista rekreativnim trčanjem i biciklizmom se počeo baviti i sve veći broj Velolučana te se time povećala potreba za ovakvim sadržajima u Veloj Luci.

Prošle godine u lipnju je održana i prva Luška strka koja je uključivala trail i mtb utrku kroz maslinike, vinograde i šume Vele Luke, te utrku za one najmlađe u centru mjesta. Tako su Velolučani pozdravili ljeto.

Ove godine je pripremljeno još jedno iznenađenje za Velolučane, ali i one koji su se ovih dana našli u Veloj Luci.

Vela Luka je prvom noćnom trail utrkom naziva Mrkla strka pozdravila prvi dan proljeća.

Start je bio iz centra Vele Luke, na pijaci ispred župne crkve sv. Josipa. Asfaltirana staza je vodila uz obalu Vele Luke, nakon čega je slijedila makadamska staza uz more pa sve do uvale Gradina, tj. do glavice sv. Ivana gdje se nalazi crkvica sv. Ivana Krstitelja. Ovo je ujedno i arheološki lokalitet koji se nalazi na listi zaštićenih kulturnih dobara RH. Svaki natjecatelj je morao zazvoniti zvonkom koji se nalazi na crkvici kako bi dao znak da je stigao na cilj.

Na kontrolnim točkama su s osvježenjem natjecatelje čekali volonteri HPD Mareta Vela Luka.

Osim trkača bilo je i šetača, ukupno njih 140 natjecatelja. Dolaskom na cilj, svatko je dobio medalje koje su izradili članovi udruge djece s posebnim potrebama Cvitić, a oni najbrži, odnosno najsporiji dobili su feral.

Prvi je na cilj nakon 28 minuta od starta zazvonio Leo Zlokić i time pobijedio u muškoj kategoriji, dok je u ženskoj pobijedila Jelena Surjan zazvonivši na cilj nakon 32 minute od starta. Zadnji feral odnosno zadnja je zazvonila Tatiana Aleksić unutar vremena u kojem se trebalo stići na cilj, a to je 2 sata od starta.

Na cilju je sve natjecatelje i volontere dočekala zabava uz glazbu, hranu i piće. Na ovaj način glavica sv. Ivana u Gradini je na kratko oživila te dobila novi sjaj.

S preostalim kolačima počašćena je Udruga Cvitić te Dom za starije i nemoćne osobe Vela Luka.

Popularni Članci