SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE NA VISU Zaposlenice optužile kolegu da im je pokazivao spolovilo, on sve negira

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Pixabay
Mučna i teška priča uskovitlala se zadnjih dana gradom Visom, a u središtu se našla tamošnja osnovna škola koju pohađa oko 130 učenika.

Prema informacijama kojima raspolaže Slobodna Dalmacija, riječ je o tome da su tri djelatnice OŠ "Vis" prijavile policiji jednog djelatnika te obrazovne ustanove za spolno uznemiravanje, među ostalim, i da je u prostoru škole najmanje dvjema zaposlenicama pokazivao spolovilo te ih pozivao da ga dotaknu.

S obzirom na to da je kriminalističko istraživanje, kako su uspjeli neslužbeno doznati iz Slobodne Dalmacije, još u tijeku te da nikakav kazneni progon protiv eventualnog počinitelja još nije ni pokrenut, ali i radi zaštite malodobne djece te poštujući europsku Opću uredbu o zaštiti podataka, nećemo navoditi ni imena ni funkcije osoba uključenih u ove mučne događaje, iako su nam svi ti podaci poznati.

"Ministarstvo je zaprimilo podnesak te je pokrenut inspekcijski nadzor. Prema našim informacijama, slučaj istražuje policija," odgovorili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja za Slobodnu Dalmaciju.

Kako piše Slobodna Dalmacija, jednu je od djelatnica u srpnju ove godine, koja je u školu došla jer je morala printati prijavnice za upise osmaša u srednju školu, prijavljeni djelatnik zaključao u knjižnici. Navodno joj je najprije dodirivao nogu, dijelio komplimente, a kada je krenula prema vratima očekujući da će ih on otključati, počeo je otkopčavati hlače te je izvadio spolovilo. 

Također, navodno su ga još dvije djelatnice prijavile za seksualno uznemiravanje.

"Ne mogu vjerovati da netko može iznositi takve monstruozne optužbe protiv mene. Zar ne postoji presumpcija nevinosti i tajnost postupka? Izložen sam linču, ne pijem, ne jedem, izgubio sam deset kila u ovih 15, 20 dana. Sramota me! Ako sam ikada u dugogodišnjem radu u školi naudio ijednom roditelju ili ijednom djetetu, neka dođe i kaže. Ma u tom slučaju pristajem na svaku kaznu, ali ovako bez dokaza, te izmišljotine... to nema veze s vezom. To je jedna klapa, jedna družba koja se uhvatila toga," dao je svoje objašnjenje situacije prozvani djelatnik, odbijajući sve optužbe na svoj račun. 

Otac i suprug, gotovo pred mirovinom, dodaje, nikad dosad u životu nije ni bio na policiji.

Popularni Članci