Silvio Nardelli o novoj političkoj stranci u Župi dubrovačkoj: Ne brine me konkurencija samo se nadam da neće koristiti nečasne metode

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
Osniva se nova politička stranka u Župi dubrovačkoj, Župska stranka - Župka, koja će udružiti nezavisne liste koje su ranije djelovale samostalno. Predsjednik stranke će biti Antun Bašić, a zamjenik Marko Miloslavić.

Osnivačka skupština nove političke stranke održat će se u nedjelju, a već su najavili kako okupljaju ljude različitih svjetonazora s ciljem boljitka i napretka Župe dubrovačke. 

Za komentar o novoj političkoj stranci pitali smo aktualnog načelnika Općine Župa dubrovačka Silvia Nardellia.

- Ne brine me konkurencija. Zašto bih se brinuo? Podržavam novu stranku koja je koliko sam čuo sastavljena od nezavisnih lista koje su ranije djelovale samostalno. Mislim da je dobra priča da se okupljaju u stranku zbog političke slike u Župi dubrovačkoj i tu ne vidim ništa loše. Pozdravljam osnivanje prvenstveno iz razloga da je prije nekoliko godina s političke scene Župe dubrovačke nestalo nekoliko stranaka kao što su HSS, SDP, HNS i HSP - kazao je Nardelli dodavši kako smatra neutemeljenim kritike koje su stizale od strane vijećnika koji će se sad udružiti u Župsku stranku. 

- Neka nastupaju kako žele, ali žalim što se radi o ljudima koji su prilično mladi i mislim da nisu prezali od niskih udaraca i laži. To nije bilo dobro i nadam se da će sad biti drugačije i da neće korisiti nečasne metode kao bi pridobili birače i osigurali neki uspjeh. Pozivam ih da prekinu s radom kako su djelovali ranije te da budu konstruktivna oporba, da imamo fer i korektan odnos u interesu Župe dubrovačke - zaključio je za Dubrovački dnevnik načelnik Općine župa dubrovačka Silvio Nardelli.

Inače, Župska stranka - Župka kao fokus u radu navodi "stvaranje učinkovite lokalne i regionalne samouprave, kreiranje infrastrukturnih i socijalnih preduvjeta" koji će prema njihovom mišljenju "osigurati nesmetan razvoj lokalne i regionalne zajednice". Za cilj su izdvojili kako će izgraditi "pravednu lokalnu i regionalnu samoupravu koja građanima polaže račune i koja će služiti kao dobar primjer drugim lokalnim sredinama u Republici Hrvatskoj".

Osniva se nova politička stranka u Župi dubrovačkoj

Popularni Članci