SLUČAJ PLJAČKE U ŠKOLI NA KORČULI Župnik Kuraja: Ravnatelj me lažno optužio, prijetio mi je preko telefona!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Dubrovačka biskupija
Policija istražuje provalu u Srednju školu Petra Šegedina na Korčuli, nakon što ih je pozvao ravnatelj škole Lovre Botica i o tome obavijestio. Na društvenim mrežama je zato javno izrazio sumnju kako iza svega stoji lokalni svećenik Franko Kuraja. Dubrovački dnevnik kontaktirao je Kuraju koji je odgovorio kako mu je ravnatelj prijetio i kako su optužbe izmišljene. 

"Optužba da ja stojim iza provale u školu je neosnovana i nažalost potpuno izmišljena od strane ravnatelja, koji je to javno iznio na društvenim mrežama," izjavio je te dodao kako isti pokušava uzurpirati župni posjed preko kojeg želi asfaltirati put do škole. 

"Župa sv. Marka prije 10 godina od Republike Hrvatske dobila je teren za izgradnju nove crkve i pastoralnog centra za vjernike koji žive na području sv. Antuna. Župa je  dopustila  privremeni prolaz preko svoga posjeda za potrebe škole dok se ne izgradi cesta prema školi. Iz tog razloga, kako bi školi bio osiguran privremeni prilaz, Župa do sada nije pristupala uređenju okoliša novo izgrađene crkve sv. Antuna. Budući da je izgradnja ceste do škole koju izvodi Dubrovačko-neretvanska županija i lokalna samouprava pri samome kraju, prestaje razlog zbog kojega je Župa bila ustupila privremeni prilaz školi preko svog zemljišta. Spomenuti prolaz će se zatvoriti, kako bi se prema projektu uređenja okoliša crkve sv. Antuna,u suradnji s Gradom Korčula, uredio park s hortikulturom i ostalim sadržajima," kazao je don Kuraja. 

Korčulanski župnik tvrdi kako mu je ravnatelj prijetio kako će ga 'protjerati iz Korčule'. 

"Nadam se da će policija čim prije riješiti spomenutu provalu u školu. Nažalost, osim što me ravnatelj optužio da ja stojim iza tog čina, nekoliko dana ranije i telefonski mi je prijetio da mi objavljuje rat putem medija te da će me protjerati iz Korčule," izjavio je dodavši kako je riječ o ozbiljnim optužbama zbog čega namjerava ispitati mogućnosti podizanja privatne tužbe zbog klevete.

 

Popularni Članci