Spar bi mogao preuzeti Sub City Centar u Župi dubrovačkoj

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Pervan
Južniafrički Tower Property Fund potpisao je desetogodišnji ugovor sa Sparom Hrvatska oko mogućeg preuzimanja četiri Konzumove trgovine u Hrvatskoj.

To je svojevrsni backup dodatka ugovora između Tower Property fonda i Konzuma potpisanog 22. siječnja, o kojem izvanredni povjerenik nije uopće izvijestio javnost, ali su informacije objavljene na johanesburškoj burzi. Nedavno je Goranko Fižulić, Telegramov kolumnist, objavio kako je u tajnosti Konzum potpisao da će sljedećih dvanaest godina unajmljivati od Južnoafrikanaca četiri centra po unaprijed dogovorenim fiksnim uvjetima te da je time Ante Ramljak budućim vlasnicima Agrokora zapravo vezao ruke, propisavši im fiksne troškove. Očito je Ramljak odluku o produljenju najma donio bez potpore vjerovničkog vijeća, iako po Lex Agrokoru ima samostalne ovlasti za plaćanje samo do 3,5 milijuna kuna, piše Index.hr.

Riječ je o četiri centra koje je prezaduženi Ivica Todorić prodao 2016. godine južnoafričkom fondu pa nastavio unajmljivati u akciji prikupljanja gotovine. To su Meridijan 16 na Gračanskoj cesti u Zagrebu, Sub City Centre u Srebrenom kod Dubrovnika, Superkonzum u Velikoj Gorici i Superkonzum u Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

Ostatak pročitajte ovdje.

Popularni Članci