STIGAO AMERIČKI VELEPOSLANIK U Ranjini razgovarali o ulaganjima SAD-a u županiju

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Zamjenica župana Žaklina Marević i savjetnik za međunarodnu suradnju Dubrovačko-neretvanske županije Luka Vidak primili su u četvrtak u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država NJ.E. Williama Roberta Kohorsta.

Tijekom sastanka razgovaralo se o mogućim ulaganjima Sjedinjenih Američkih Država u našu županiju, ali i razvoju školjkarstva u Malostonskom zaljevu te širenju turizma na nove grane kao što je zdravstveni turizam. Zamjenica je delegaciji iz SAD-a predstavila proizvodne potencijale doline Neretve te naglasila kako je taj predio naše županije nadaleko poznat po svojim mandarinama koje su nedavno dobile i svoju oznaku izvornosti.

Zamjenica Marević veleposlaniku je predstavila sve prednosti i specifičnosti naše županije te kao glavni nedostatak istaknula specifičnu situaciju prometne nepoveznosti naše županije s ostatkom Republike Hrvatske. Razgovaralo se i o skoroj izgradnji Pelješkog mosta, a veleposlanika je zanimalo i je li taj projekt financiran iz fondova EU, na što je zamjenica sa zadovoljstvom potvrdila kako je Europska komisija odobrila 357 milijuna eura za izgradnju Mosta.


Osim izgradnje Pelješkog mosta, zamjenica Marević istaknula je nužnost realizacije projekta Jadransko-jonske autoceste do Dubrovnika,a na kraju sastanka se zahvalila američkom veleposlaniku te mu uručila prigodan poklon.

Popularni Članci