Strategija razvoja turizma trebala bi osigurati veće prihode

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Skupština Dubrovačko-neretvanske županije održala je redovitu 25. sjednicu na kojoj se raspravljalo o 34 točke dnevnog reda.

Na zahtjev vijećnika dnevna točka koja se odnosi na Opću bolnicu Dubrovnik skinuta je s dnevnog reda sjednice, jer kako kažu vijećnici ne može se raspravljati o nečemu u što oni nisu imali uvid. Pri tom se misli na dokumente revizije.

Ono što je najviše zanimalo vijećnike je proces privatizacije Kupara, ali i konačan dan kada će se Kupari staviti u funkciju.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je da je natječaj trebao biti raspisan već početkom ove godine, međutim, kako je došlo do promjene ministara i sam postupak natječaja je time odgođen. Međutim, Dobroslavić se nada kako bi se natječaj trebao raspisati svaki dan.

Od posebne važnosti i interesa vijećnika na održanoj Skupšini bilo je i pitanje razgraničenja Bokokotorskog zaljeva.

Nikša Trojanović uputio je pitanje županu Dobroslaviću, „kakav je stav županije po pitanju da Crna Gora kontrolira Bokokotorski zaljev?“.

„Režim na Prevlaci nije dobar i nije prihvatljiv za Republiku Hrvatsku. Nadam se da će naši ministri na arbitraži postići prihvatljivo i pravedno rješenje“, kazao je Nikola Dobroslavić.

Vijećnici su se posebno osvrnuli i na pitanje Pelješkog mosta, odnosno na izjavu ministra Siniše Hajdaš Dončića koji se slaže s izgradnjom istog, ali uz određene promjene. Stoga je vijećnik Tonći Marinović upitao što će se dogoditi s Dubrovačko-neretvanskom županijom nakon 1. srpnja.

„Dobro je da Vlada drži Pelješki most kao svoj prioritet. Manje izmjene Pelješkog mosta neće smetati ukoliko to ne predstavlja opasnost ili bilo kakve probleme s Bosnom i Hercegovinom“, rekao je Dobroslavić.

Proračun Dubrovačko-neretvanske županije pokazuje i potvrđuje da smo vladali njime. Uspijevali smo se prilagoditi restrikcijama koje postoje od strane države. S izvršenjem proračuna ostvarili smo prihode od 90 posto“, kazao je ukratko Dobroslavić anlizirajući proračun za prošlu godinu.

Strategija razvoja turizma Dubrovačko-neretvanske županije, Dubrovačka rivijera i otoci, prihvaćena je jednoglasno na održanoj skupštini. Glavni zadatak ove strategije je da se poveća broj prihoda, ali i broj kreveta u cijeloj županiji, kao i produljenje sezone.

Vijećnici su se složili kako je ova strategija dobro napravljena te da se nadaju kako nije zatvorena za bilo kakve promjene i nadopune.

Predsjednik skupštine Ivan Prce također je rekao kako je strategija dobro napravljena, ali da se također mora dodati i posvetiti visoko obrazovnom kadru u turizmu.

Popularni Članci