ŠUGA U ŠKOLI Dijete koje pohađa OŠ Cavtat zaraženo svrabom

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Općina Konavle
Jedno dijete koje pohađa Osnovnu školu Cavtat dobilo je svrab, doznaje Dubrovački dnevnik, a informaciju je potvrdio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić.

„Prema školi je upućeno usmeno upozorenje da se obrati pozornost ako se simptomi pojave kod još nekog djeteta te da se, ako se to dogodi, jave doktoru. Međutim, nije riječ o neobičnoj pojavi niti epidemiji,“ izjavio je dr. Lakić.

Dubrovački dnevnik kontaktirao je i ravnateljicu Osnovne škole Cavtat Katu Kukuljicu koja je novinarki poručila da 'ostavi OŠ Cavtat na miru jer su djeca u OŠ Cavtat zdrava i idu na nastavu' te je uputila na ZZJZ DNŽ.

Inače, pojedine majke djece koja pohađaju OŠ Cavtat u grupama na društvenim mrežama su jučer upozorile kako je učiteljica preko djece poručila roditeljima da se pojavio svrab.

Svrab je zarazna kožna zarazna bolest koja se manifestira izrazitim svrbežom i tipičnim crvenim kožnim promjenama. Svrbež se pojačava s toplinom, a najizraženiji je tijekom noći. Svrab se najčešće prenosi dugotrajnim kontaktom s oboljelom osobom. 

Popularni Članci