SUKOB OKO BESPRAVNE GRAĐEVINE U CAVTATU „Ćelavi zaštitari fizički su napali talijanskog državljanina“

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ove sedmice došlo je do sukoba investitora i susjeda na lokaciji Obod u Cavtatu

Ove sedmice u Cavtatu došlo je do sukoba nedaleko od bespravne građevine investitora Ilije Dugandžića. Prema rječima obitelji Vidak, koji su svjedočili sukobu i koji dugi niz godina 'ratuju' s Dugandžićem, investitor je nastavio s radovima na bespravnoj građevini probijajući put preko njegove i susjedne parcele u vlasništvu talijanskog državljanina.

Vlasnici privatnih parcela, kaže obitelj Vidak, željeli su spriječiti probijanje puta, ali Dugandžićevi 'zaštitari', koji su s njim bili cijelo vrijeme, sukobili su se s njima.

-Nekoliko ćelavih tipova fizički je napala talijanskog državljanina – kaže obitelj Vidak.

Htjeli smo popričati i s Talijanom, ali nije želio davati izjave za medije, jer je, kako kaže, u „šoku zbog svega što se događa“. Zbog fizičkog sukoba na teren je izašla i policija koja u suradnji s Državnim odvjetništvom provodi istragu, te bi uskoro trebali obznaniti rezultate.

Komunalni šef Općine Konavle Božo Lasić, čiji su komunalni redari izašli na teren utvrditi situaciju, o sukobu kaže:

-Zemlja oko koje je nastao spor ne pripada Općini Konavle, već je u privatnom vlasništvu, pa mi nad njom nemamo nikakvu jurisdikciju. Samo znam da je investitor prije nekoliko godina bio u dobre s vlasnicima parcela, ali kasnije se to iz ne znam kojeg razloga promijenilo. To je njihova stvar, oni to moraju riješiti, ako nikako drugačije, onda na sudu – rekao nam je Lasić dodavši da su napadnuti strani državljani kazali da će o slučaju obavijestiti svoje veleposlanstvo.

Osim ovoga sukoba, prema pisanju Dubrovačkog vjesnika, došlo je do još jednog. Ilija Dugandžić i njegov prijatelj fizički su napali člana obitelji Vidak, Mija, koji je zadobio fizičke ozljede, te je zatražio hitnu medicinsku pomoć u pratnji svoje odvjetnice. Evo što nam je o tom incidentu kazao Luka Vidak.

-Jučer su Dugandžić i još jedna meni nepoznata muška osoba nasrnuli na Mija Vidaka i moju djevojku Alex samo zao jer su fotografirali javnu ulicu. Mija su pravo siledžijski mlatili na podu, u namjeri da mu slomiju nogu što su mu i više puta rekli da će mu sad slomiti nogu, jedan mu je sjedao na prsima i gušio ga rukama a drugi mu je pokušavo slomiti kost noge polugom na nozi!
Alex je ostala pribrana i na slr kameri držala tipku a kamera je bila u burst modu. Činjenica da su fotografirani i da je moja majka dotrčala u pomoć je spasila moga brata, moju djevojku je sam Dugandžić više puta udario i nagnječio joj prsni koš i leđa i glavu -kazao nam je Luka Vidak.

Dugandžić pak priču vidi potpuno drugačije, te tvrdi da je reagirao zbog napada Mija Vidaka. 

-Radilo se o napadu pomahnitalog Mije Vidaka na starca i staricu, Boža i Anu Banović, u njihovoj obiteljskoj kući čest.zgr.82 k.o. Obod, o čemu je obaviještena i policija koja je intervenirala skupa s hitnom pomoći koja je došla radi ozljeda Bože i njegove supruge Ane Banovića,  a koje ozljede  su nastale kao posljedica divljanja i prijetnji Mija Vidaka. Božo i Ana Banović se nalaze na intezivnoj njezi, Božo mora na operaciju  i nadam se da će se oporaviti kako bi potvrdili moje navode. Do cijelog slučaja je došlo na način da smo ja, Vidaci i ostali susjedi, odvjetnici , te komunalci iz općine Konavle, oko 15,00 sati bili na očevidu na predmetnim nekretninama u k.o. Obod točnije oko kuće Boža Banovića, a radi utvrđivanja međa. Nakon završenog očevida razišli smo se da bi me oko 16,20 sati na telefon nazvao Božo Banović i rekao mi da ga je netko napao, da se zaključao u kuću, doživio šok i on i njegova supruga. Kada sam stigao do kuće Boža Banovića, nije bilo napadača, vidio sam da su Božo i njegova supruga pod šokom i potreseni, nazvao sam hitnu, policiju i bageristu koji je u neposrednoj blizini izvodio radove. Tada obiteljskoj kući, odnosno taraci Boža Banovića pristupa Mijo Vidak i neka djevojka s fotoaparatom, ja i bagerista ih nismo pustili unutra,  na što je Mijo Vidak počeo divljati i pokušao silom otvoriti kapiju, u čemu smo ga ja i bagerista spriječili. Isti se udaljio uz prijetnje upućene Božu Banoviću, zaletio se  i preskočio ogardu, pao na taracu obiteljske kuće Boža Banovića, prisutni bagerista ga je zadržao na tlu, ja sam mu pomogao, digli smo ga i zadržali na taraci dok nije došla policija, a što je sve slikala prisutna djevojka, a koje slike ste objavili. Djevojka nije pretrpjela nikakve ozljede a što može potvrditi i policija. Sve moje navode mogu potvrditi i susjedi, te djelatnici građevinskog poduzeća koji su radili u neposrednoj blizini - kaže investitor. 

Podsjetimo, o navedenoj građevini Dubrovački dnevnik već je pisao, a tada je resorno Ministarstvo navelo da je riječ o bespravnoj gradnji, te naložilo da se obustavi sva gradnja.

Kako izgleda, saga oko ove građevine još dugo će se voditi.

Popularni Članci