LJETNA ATMOSFERA JE STIGLA! Svečano otvorena Port 9 plaža na Korčuli (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Port 9 plaža, najveća ovogodišnja investicija Hotelskog turističkog poduzeća Korčula danas je svečano otvorena za sve posjetitelje.

Port 9 plaža ujedno je i prva plaža u Korčuli koja je dobila koncesiju županije na deset godina, a riječ je o novouređenoj, javnoj plaži s preko 1600 m2 šetnice, posebnom ambijentalnom rasvjetom, dizalom za osobe s invaliditetom, hortikulturalnim uređenjem te VIP zonom, a u kojoj će moći uživati gosti Port 9 Resorta, kao i ostali posjetitelji Korčule i lokalno stanovništvo.

Nakon velike investicije u smještajne kapacitete Port 9 Resorta 2017. godine od 75 milijuna kuna, HTP Korčula intenzivno ulaže u dodatne sadržaje te ovogodišnjom investicijom u iznosu od 2 milijuna kuna prve faze uređenja plaže nastavlja kontinuirani razvoj Korčule kao destinacije.

U prvih pet mjeseci HTP Korčula ostvarila je 6,1 posto veći prihod u odnosu na isto razdoblje prošle godine, najviše gostiju dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva (24,3 posto), slijede ih Francuzi (11,5 posto) te posjetitelji iz SAD-a (9,7 posto).

„Korčula je avio destinacija i zato pozdravljamo sve veći broj letova za zračnu luku Dubrovnik. Svaki direktan let nam puno znači što pokazuju i podaci o porastu gostiju iz prekooceanskih zemalja u našim objektima. Bilježimo 22 posto više gostiju iz SAD-a u odnosu na isto razdoblje lani, a povećao se i postotak grupnih putovanja gostiju s Tajvana. Uzmemo li u obzir vremenske (ne)prilike koje nisu bile naklonjene turističkim i ugostiteljskim djelatnicima, ostvarenim rezultatom smo izuzetno zadovoljni. Upravo nas taj kontinuirani rast potiče da ulažemo u kvalitetu i sadržaje u našim objektima i destinaciji i našim gostima, ali i sugrađanima i drugim posjetiteljima otoka pružimo što ljepši boravak i odmor za pamćenje“ – istaknula je Ivana Hatvalić Poljak, predsjednica uprave HTP Korčula.

Dobre uzlazne turističke rezultate bilježi i Korčula pa je tako tijekom prvih pet mjeseci ostvareno 4,5 posto više dolazaka i 1,5 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. Bilježi se rast noćenja i na razini Dubrovačko - neretvanske županije od 9,13 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine.

Okupljene je u ime grada Korčule pozdravio gradonačelnik Andrija Fabris.

„Ljudi iz HTP Korčula su nas svojim dolaskom u Korčulu navikli da svake sezone imamo nešto novo, i ove godine mi je stvarno izuzetno zadovoljstvo da po prvi puta imamo koncesioniranu plažu. Korčula je dama i prema dami se treba odnositi s dužnim poštovanjem. Hvala direktorice što ste svojim ulaganjem, i svime ovim što radite u gradu Korčuli, pokazali to poštovanje. Nadam se da u gradu Korčuli imate dobrog partnera i da će se naša zajednička suradnja nastaviti i u budućnosti“-kazao je Fabris.










Svečanom otvorenju nazočio je i zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije, Joško Cebalo.

„Kada se prisjetimo kako je ovaj prostor izgledao prošle godine, zadovoljstvo mi je osvrnuti se oko sebe i vidjeti kako ovo izgleda danas. Ja sam uvjeren da će ovo biti jedan dobar primjer kako ćemo u budućnosti upravljati pomorskim dobrom na području grada Korčule. Zasigurno će ova plaža povećati i obogatiti ponudu, kako samog resorta, tako i grada Korčule u cjelini. Želim vam mnogo uspjeha u radu, mnogo zadovoljnih gostiju, a svima nama još jednu uspješnu turističku sezonu“ - kazao je Cebalo.

U sklopu uređenja plaže postavljena je i mapa Instagram lokacija kako bi gosti na svom odmoru mogli zabilježiti nezaboravne trenutke na Korčuli. To je prvi takav projekt u Hrvatskoj, a na mapi je označeno sedam lokacija unutar resorta namijenjenih isključivo za fotografiranje, a koju svaki gost dobije prilikom dolaska.

Uz plažu, danas je svečano otvorena i Art galerija koju će tijekom sezone krasiti samostalne izložbe renomiranih hrvatskih autora poput Charlesa Billicha, Željka Senečića, Nine ErGott i Jasminke Škalić.

Popularni Članci