SVI POHRILI NA IZLOŽBU VINA Ministar Tolušić: 'Imamo privilegiju biti u najljepšem gradu i probati najbolja vina' (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović, Ivona Butjer
Središnja izložba vina u skopu ovogodišnjeg izdanja FestiWinea održana je danas u restoranu Kantenari u sklopu Sunset Beacha u Uvali Lapad.

Riječ je o izložbi u sklopu koje domaći i gostujući vinari nude više od 300 različitih vinskih etiketa. Događaj je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

"Danas zapravo imamo veliku sreću. Nalazimo se u najljepšoj državi na svijetu, u najljepšem gradu na svijetu i imamo privilegiju probati ponajbolje od hrvatskih vina. Takvu privilegiju nema puno ljudi. Mi nismo neka velika sila kad govorimo o hektarima, ali smo vinska sila kad govorimo o kvaliteti. Svi oni turisti koji dolaze u Dubrovnik, ali i druge hrvatske gradove, dolaze zbog mora,sunca, ljepote i pravih ljudi, ali dolaze i zbog izvrsne hrane i vrhunskih vina," izjavio je Tolušić.

Riječ je imao i župan Nikola Dobroslavić s obzirom na to kako je upravo od Dubrovačko-neretvanske županije potekla ideja o navedenom festivalu.

"U sklopu FestiWinea se održavaju brojne manifestacije i radionice koje će zasigurno unaprijediti vinarstvo ove Županije koje je vrlo važno. Imamo najbolja hrvatska bijela i crna vina te smo ih odlučili bolje prikazati javnosti, približiti ih našim stolovima, približiti ih policama naših trgovina te ih približiti stolovima naših restorana i hotela," kazao je Dobroslavić.

Događaju je prisustvovao i državni tajnik Frano Matušić.

"Nama u Ministarstvu turizma je želja što više poticati proizvodnju autohtonih vina te da se ona što prije nađu na stolovima za kojima sjede naši gosti te da se plasiraju u turistički sektor," izjavio je Matušić.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Mato Franković.

"U Dubrovačko-neretvnaskoj županiji se nalaze najbolja vina koja na najbolji način promiču ne samo Grad Dubrovnik i Županiju nego cijelu Republiku Hrvatsku. Grad Dubrovnik se ove godine nešto aktivnije uključio u podršku ovom vinskom festivalu. Vjerujem kako ćemo u budućnosti još značajnije doprinijeti tome da ovaj festival nastavi svoju tradiciju," izjavio je Franković.

Popularni Članci