TUŽNA VIJEST Napustio nas je akademik Božo Lučić

Autor: dubrovackidnevnik.hr
''Napustio nas je naš dragi i nezaboravni Akademik Božo Lučić. Adio dragi Božo! Jedan dio tvog znanja, tvojih pjesama, poznavanja svega konavoskoga, posebno ljubavi prema konavoskom kraju ostat će zapamćene i zapisane zavazda. Počivaj u miru dragi prijatelju,' samo je jedna od poruka na društvenim mrežama nakon tužne vijesti kako je nakon teške bolesti preminuo poznati Konavljanin, kulinarski akademik Božo Lučić.  

Božo Lučić rođen je 1950. godine. Po završenoj Ugostiteljskoj školi u Dubrovniku, smjer kuhar, upisao je školu za VKV kuhare u Dubrovniku te položio Majstorski ispit. Godine 1977. položio je i ispit za predavača kuharstva s uključenom pedagogijom i metodikom nastave u ugostiteljstvu i hoteljerstvu.

Osim četerdesetogodišnjeg radnog iskustva u HTP Cavtat, vodeće pozicije u kuhinji vršio je u restoranima diljem Hrvatske, Njemačke te u Beogradu i Sarajevu. Za svoj rad dobio je brojna priznanja.


Redovito je pisao za lokalne novine, kolumne stručne i druge tematike, poglavito o izvornim jelima, jelima na selu i u gradu, o Božiću, Uskrsu i svadbenim jelovnicima kroz povijest, a isto tako i o ručku tijekom dana proslave svetaca zaštitnika te folklornim i drugim običajima koji su usko povezani s običajima blagovanja (Kuhar.hr)

Na društvenim mrežama bio je aktivan do posljednjeg dana, razveseljavao je svojim statusima, pjesmama, fotografijama hrane i lijepim porukama.

Počivao u miru, a obitelji iskrena sućut.

Kulinarski akademik Božo Lučić: Preimenujte 'Dubrovačku trpezu' jer tu nema puno dubrovačkog

Akademik Božo Lučić: Grade moj, što Ti sve čine, a mjerodavni šute

PROČITAJTE PRIČU O BAKALARU Akademik Božo Lučić: Isključite mobitel kada uživate u bakalaru i zalijte ga vinom

Popularni Članci