U sklopu projekta HGK Udruga Plavac mali predstavila vina (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U sklopu projekta HGK-e promocije vina i povećanja prepoznatlivosti i pozicioniranja hrvatskih vina komora je okupila proizvođače vina te  održala  prezentacije u Beogradu, Novom Sadu i Mostaru.

Pored predstavljanja na sajmu turizma i vina prezentacije su održane i u Salonu vina te na tematskim večerama u najelitnijim restoranima u Beogradu i Novom Sadu.

Predstavnici Udruga Plavac mali predstavili su vina Putniković, vina vinarije Dingač i Pz Postup.

Brojni gosti oduševljeni su okusom plavca malog koji točno pogađa okus prosječnog konzumenta a koji je ujedno i najveći potrošač plavca. Čaša vina nije više rezervirana za konzumiranje nakon ručka, naprotiv zadnjih godina vino je  postalo je popularno u svim prigodama i među svim generacijama.

Distributeri i vlasnici restorana imali su priliku kušati vrhunska pelješka vina i na Pelješcu gdje je komora organizirala stručno medijsko putovanje.

Dvanaest gostiju je nakon obilaska vinogorja Dingač i Postup moglo uživati u vinima koje su im predstavili Miro Bezek, enolog u vinariji Putniković, Anto Martinović, upravitelj PZ i vinarije Dingač te Ane Barać voditeljice muzeja vina u čijem prostoru je i održana vinska prezentacija.

Popularni Članci