HVALEVRIJEDNA AKCIJA Konavoski vatrogasci pozivaju na čišćenje i uređenje stare austro-ugarske staze poviše Grude

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vatrogasci Konavle
Prošle subote su pripadnici i članovi DVD-a Gruda u suradnji s vatrogascima Konavle, te mještanima zasukali rukave, te nastavili radne akcije uređenja starih austro-ugarskih staza koji ujedno služe kao protupožarni putovi iznad mjesta Gruda, točnije poviše naselja Bačev do prema Ilijinom vrhu. 

Projekt uređenja i proširenja staza je dobio i zeleno svijetlo od naftne kompanije INE, koja ga je u svom natječajnom programu INA Zeleni pojas uvrstila u projekte kojim potiču obnovu i uređenje protupožarnih staza u RH. Stoga su vatrogasci prionuli poslu, te preventivom i uređenjem staza će posebno doprinjeti očuvanju šuma i vrijedne makije, koje u zelenim Konavlima i ne nedostaje. Upravo zato je ovaj projekt i nazvan "Zelene Konavle", jer su šumske površine najviše i sačuvane u našoj najjužnijoj općini. 

Projekt čišćenja podupire i sama Općina Konavle, kao i vatrogasne postrojbe. Pripadnici DVD-a Gruda pozivaju sve koji su se voljni priključiti u ovoj hvalevrijednoj akciji, da s njima ovu subotu od 9.00 sati u jutro nastave sa čišćenjem i uređenjem stare austro-ugarske staze poviše Grude. 

Osim staze do Poljica, vatrogasci i mještani u idućih dva mjeseca namjeravaju u puni sjaj vratiti i staru stazu od bijelog Kamena do Ilijinog vrha, kao i dionicu od Rončevićevog mosta u Karasovićima do škole u Vodovađi te štreku "starog Ćira", koja će se urediti na potezu od Karasovića do Tušića, a za sami kraj, urediti će se i stara lokva u mjestu Pločicama.

Stoga, ako ste ovu subotu, 23. veljače slobodni, te imate dobru volju pomoći našim vatrogascima, priključite se od 9.00 sati na streljani na Grudi (Bačev do) ovoj hvalevrijednoj akciji. Jedino što vam je potrebno ponijeti uz rukavice i kosijer je dobra volja", poručili su vatrogasaci.

Popularni Članci