VELIKA TUGA: Umjesto da svom djetetu napravim proslavu rođendana, išli smo mu na groblje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
U povodu bezuvjetne presude poznatom zadarskom pedijatru zbog nesavjesnog liječenja, ekipa Slobodne Dalmacije kontaktirala je Ivanu i Miša Bebića iz Metkovića, čiji je sin Gabrijel preminuo u KBC-u Split 11. prosinca prošle godine, nakon niza propusta liječnika, odnosno medicinskog osoblja u Metkoviću.

- Evo, 6. veljače mome je Gabrijelu trebalo biti 10 godina. I umjesto da svom djetetu napravim veliku proslavu rođendana, ja sam sa svojim Mišom i našom djecom, Mihaelom i malom Gabrijelom, išla na groblje svom najstarijem djetetu. Ne dao Bog nikome takvu bol i takav rođendan svog djeteta! Mihael i Gabrijela su mu nosili bijele ruže i stalno plakali. Brat im strahovito nedostaje, kao i svima nama. Liječnici iz metkovske Hitne pomoći i medicinska sestra dr. Krmeka uništili su nam život svojom nebrigom i nečinjenjem - kazuje kroz suze, uznemirena glasa, Ivana Bebić za Slobodnu Dalmaciju

I oni su čuli za presudu iz Zadra.

- Mi također očekujemo da medicinska sestra dr. Krmeka i tri liječnika s Hitne pomoći koji nisu ništa učinili za našega Gabrijela, i koji su napravili niz propusta u njegovu liječenju, budu osuđeni i kažnjeni za svoje propuste. Također želimo da budu "maknuti" sa svojih radnih mjesta jer i dalje rade propuste. Evo, nedavno je jedna naša sugrađanka došla na Hitnu pomoć zamotane glave i rekla kako je boli glava. Liječnica s Hitne pomoći joj je odgovorila da i nju boli glava i poslala je kući. Žena je sutradan ujutro otišla kod svog liječnika, koji joj je skinuo povez i vidio da joj se iz rane na glavi cijedi gnoj. Što da vam kažem?! Sve je isto kao i prije smrti našega Gabrijela. Hitnu pomoć u Metkoviću i dalje zatvaraju kada odu na teren i opet nitko ne može unutra ući, ako ima neku hitnoću, nego mora čekati da se ovi vrate s terena - kazuje Ivana Bebić.

Popularni Članci