VELIKI TRENUTAK Postavljen prvi testni pilot Pelješkog mosta, bili smo na gradilištu (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD, Ivona Butjer
Prvi testni pilot, dugačak 74 metra, postavljen je danas na gradilištu Pelješkog mosta, a događaj je popraćen vatrometom.

Navedeni test je potrebno obaviti kako bi se provjerila oprema te ocijenilo stanje.

"Svrha ovog posla je da izvođač dokaže svoju tehnologiju i kvalitetu te da postigne onu šprojetkom traženu kvalitetu izvođenja radova. Ovako vidim dinamiku izvođenja radovi i je li u skladu s planom," kazao je predstavnik Hrvatskih cesta Jeroslav Šegedin.

"Danas smo pozvani ovdje od strane izvođača radova, oni obilježavaju zabijanje prvog probnog pilota. Obišao sam ovaj brod i doista je impoznatan sa svom tehnikom, a meni to potvrđuje činjenicu da izvođač ima znanje i iskustvo i da će dovršiti ovaj složen projetk u roku i u skladu s ugovorom," kazao je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Osvrnuo se na pristupne ceste i autocestu.

"Pristupne ceste su predmet druge dvije faze, poznato mi je da je natječaj već završen, ali još nije odabran izvođač. Priprema se i natječaj za obilaznicu Stona odnosno dionicu od Sparagoviča do Zaton Dola. Očekujem da se nas, prema našem prostornom planu, osim Pelješkog mosta, poveže s ostatkom Hrvatske i na drugi način cestovno. Mi zato inzistiramo da se autocesta produži do Osojnika, tada izlazi iz Republike Hrvatske i ide prema Crnoj Gori. Isto tako, želimo brzo cestu od Zračne luke do Osojnika i nastavak pelješke ceste do trajektne luke Perna s obilaznicom Orebić. Tada ćemo biti povezani kao i svi drugi dijelovi Hrvatske," zaključio je Dobroslavić.

Popularni Članci