VIJEST KOJA ĆE ODUŠEVITI DUBROVČANE Napokon krenulo uređenje jednog od najpopularnijih gradskih šetališta (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Puno se govorilo o uređenju popularnog dubrovačkog šetališta Nika i Meda Pucića, a radovi su jučer napokon i krenuli. 

Kako je za Dubrovački dnevnik kazala zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić, riječ je o prvoj fazi radova, dok bi druga, koja će biti planirana proračunom za narednu godinu, biti opsežnija. 

"Riječ je o prvoj fazi u sklopu koje je planirano uređenje nedostajućih ograda, manjih zidova oko hotela i radovi će vjerojatno trajati do prosinca, ovisno o vremenskim uvjetima. Druga faza će biti puno opsežnija. Ona će obuhvatiti uređenje cijelog početnog dijela šetnice, od hotela Kompas do hotela More. Sada su stigli prvi strojevi koji će ukloniti odrone i sve što je kiša nasula. Za sljedeću fazu ćemo osigurati oko milijun kuna i u sklopu nje će se urediti javna rasvjeta, ograda u cijeloj duljini, a u blizini Piplića će doći armirano-betonske grede," izjavila je Tokić. 

Vrijedno se radi i u ostatku grada. 

"Trenutno se radi cesta kroz Petrovo selo i bit će gotova u studenom. Radi se i nova autobusna stanica na Kantafigu, a radovi bi trebali biti dovršeni kroz 20-ak dana. Tada počinje i uređenje Ulice Đura Basaričeka u Gružu. Uređuje se pješački dio u ulicama Pelješka i Grudska, a uređenje Dalmatinske ulice kreće u prosincu. Također, u planu je i uređenje novog parkirališta kod Osnovne škole Mokošica, no moguće je kako će to ući u sljedeću godinu," kazala je Tokić. 

Prve radove na Šetalištu Nika i Meda Pucića pogledajte u fotogaleriji. 

Popularni Članci