ZA POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA Županija općinama Zažablje, Kula Norinska i Pojezerje dodijelila 400 tisuća kuna

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Tri ugovora vrijedna gotovo 400 tisuća kuna kojima Županija pomaže slabije razvijenim općinama potpisana su u petak u palači Ranjina u Dubrovniku. Riječ je o ugovorima o financiranju izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture te Programa ujednačavanja standarda vodoopskrbe na području doline Neretve koje je potpisao župan Nikola Dobroslavić sa načelnicom Općine Zažablje Majom Vrnoga, načelnikom Općine Pojezerje Borislavom Dominikovićem te načelnikom Općine Kula Norinska Nikolom Krstičevićem.

Općini Zažablje dodijeljeno je tako 130 tisuća kuna za uređenje javne površine društvenog doma Mlinište, Općini Pojezerje 135 tisuća kuna za izgradnju mjesne vodovodne mreže u naselju Pozla Gora (na lokacijama Sente – Jakići i Glavica-Dominikovići i Dočići) te Općini Kula Norinska 130 tisuća kuna za izgradnju parkinga pred OŠ Kula Norinska.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je ovom prilikom kako je ovo drugi ovogodišnji natječaj kojim Županija pomaže slabije razvijene općine u našoj županiji.

”Prema indeksu razvijenosti Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU ove tri općine su najnerazvijenije u našoj županiji. Mi za pomoć slabije razvijenim jedinicama lokalne samouprave godišnje imamo jedan ili dva natječaja za korištenje sredstava iz županijskog proračuna. Ove godine smo imali 800 tisuća kuna u proračunu i već smo proveli jedan natječaj sa 400 tisuća kuna, a sada imamo i ovaj s jednakim iznosom. Ove tri općine su imali najbolje projekte i najveće potrebe za poboljšavanje života ljudi na tom prostoru.

Načelnica Vrnoga te načelnici Dominiković i Krstičević ovom prilikom su se zahvalili Dubrovačko-neretvanskoj županiji na praćenju njihova rada rekavši kako će ovi projekti značiti puno za kvalitetu života u njihovom kraju.  

Popularni Članci