Zamjenica župana na 'Danu ružičaste vrpce' i '1000 ruža za djecu u misijama'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Zamjenica župana Žaklina Marević danas je u pratnji gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana obišla dvije hvalevrijedne akcije koje su se održavale na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću – obilježavanje „Dana ružičaste vrpce“ te akcija „1000 ruža za djecu u misijama“.

Naime, „Dan ružičaste vrpce“ se već tradicionalno obilježava prve subote u listopadu, pa je tako Udruga oboljelih od malignih bolesti ‘Život’ iz Metkovića ovom akcijom sugrađanima koji su došli podržati akciju ukazala na važnost samopregleda i redovitih pregleda u ranom otkrivanju i liječenju karcinoma dojke.

„1000 ruža za djecu u misijama“ akcija je koju je ured za misije Splitsko-makarske nadbiskupije organizirao u povodu misijskog jubileja „Kršteni i poslani – Crkva Kristova u misiji svijeta“, kojeg je za listopad proglasio papa Franjo. Akciju su organizirali mladi iz Župe sv. Nikole Biskupa, a osim podjele ruža i molitve papa Franje, svi koji su podržali ovu akciju imali su i mogućnost davanja novčane donacije za potrebe djece u misijskim zajednicama.

Popularni Članci