Zamjenica župana na proslavi 100. obljetnice NK Faraon iz Trpnja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Zamjenica župana Žaklina Marević u subotu je nazočila proslavi 100. obljetnice osnutka Nogometnog kluba Faraon iz Trpnja.

Zamjenica župana čestitala je vodstu i članovima Kluba, istaknuvši kako je to velik jubilej, a posebice za nogometni klub, za čije vođenje treba prije svega puno volje, angažmana, volonterstva, ali i puno ljubavi. “Stoljetna povijest vašeg nogometnog kluba bila je burna, a često i, određena društveno-gospodarskim okolnostima, vrlo teška. Upravo zato je osobni angažman svih dosadašnjih vodstava i članova bio ključan za opstanak kluba i na tome vam upućujem srdačne čestitke. Drago mi je i što danas nosite svoje prvo, izvorno ime „Faraon“, koje ste s razlogom uvijek s ponosom nosili i koje vas je jasno određivalo u povijesnim okolnostima kada je očuvanje identiteta bilo izuzetno važno.”, rekla je zamjenica župana. Osvrnula se i na foto-izložbu i projekciju filma o NK Faraon koje su bile predstavljene na svečanosti, istaknuvši kako su i izložba i film vrijedan podsjetnik na značaj NK Faraon u razvoju nogometa na našem području.

Proslavi velikog jubileja nazočili su brojni uzvanici, mještani i vjerni navijači NK Faraon, a u ime Hrvatskog nogometnog saveza domaćinima je uručena prigodna plaketa, izvijestili su iz DNŽ. 

Popularni Članci