Zamjenica župana na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vela Luke povodom Dana općine i blagdana svetog Josipa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je u subotu na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vela Luke povodom Dana općine i blagdana svetog Josipa.

“Cijela Korčula, a napose Vela Luka može mnogima biti primjer kako čuvati tradiciju, a istodobno gledati prema naprijed. Svi vi, više od četiri tisuće ljudi, nastojite iz dana u dan osigurati bolji život za sebe i svoje obitelji, svoje prijatelje, a Županija prati vaše napore na sve načine koji su joj u mogućnosti i na raspolaganju. Tijekom prošle godine samo kroz decentralizirano financiranje ustanova u zdravstvu isplaćeno je više od tri milijuna kuna, a u Dom zdravlja se kroz fondove EU ulaže gotovo četiri milijuna kuna. Projekt energetske obnove Doma za starije i nemoćne vrijedan i više od četiri milijuna kuna prijavljen je na EU fondove i vjerujemo da će novac biti osiguran”, rekla je zamjenica Marević.

“Već dugi niz godina surađujemo i sufinanciramo Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama “CVITIĆ”, a upravo prošle godine uloženo je i pola milijuna kuna u rekonstrukciju sportske dvorane. Projekt komercijalne marine vrijedan 47 milijuna kuna ide svojim tokom i nadamo se što skorijoj realizaciji na korist cijele Vela Luke, a ne mogu ne spomenuti i projekt trajektno-putničkog terminala vrijednog 60 milijuna kuna”, rekla je zamjenica.

Istaknula je i kako je investicija ribarske luke “Vela Luka” vrijedna 25 milijuna kuna te kako se trenutno za riješava dokumentacija.
“U tu svrhu Županija je isplatila 400 tisuća kuna nadležnoj lučkoj upravi. No sve te brojke… i svi ti milijuni su puno manje značajni i zapravo bi bili besmisleni da u Vela Luci ne živi više od četiri tisuće duša. Naša želja i namjera je taj broj zadržati i povećati. Mladima stvoriti budućnost na otoku. U tom smjeru sva naša energija mora biti i jest usmjerena”, rekla je zamjenica Marević.

Na sjednici su dodijeljena priznanja Općine laureatima za 2017. godinu.

Popularni Članci