SASTANAK U PALAČI RANJINA Zamjenice Marević i Tepšić primile pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Zamjenica župana Žaklina Marević i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić sastale su se u Palači Ranjina s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova Višnjom Ljubičić.

Pravobraniteljica Ljubičić izrazila je zanimanje o stanju s upisima djece u dječje vrtiće na području Grada i županije, prilikom čega je zamjenica Marević istaknula kako je broj upisane djece ove godine na prošlogodišnjoj razini, ali i iznijela još neke konretne podatke o radu vrtića na području županije. Zamjenica Tepšić upoznala je pravobraniteljicu s projektima koje Grad Dubrovnik provodi u cilju povećanja broja mjesta u vrtićima te podizanja kvalitete usluge, prije svega uvođenju produljenog boravka. Kako je istaknuto, provođenje mjera demografske politike i zapošljavanje žena te mogućnost povratka na posao nakon porodiljnih dopusta važno su segmenti u pitanju ravnopravnosti spolova.

Također, na sastanku je bilo riječi o produženom boravku u školama, ali i o mjerama koje Županija provodi u cilju pomoći starijim osobama, pri čemu je zamjenica župana istaknula kako Dubrovačko-neretvanska županija kontinuirano provodi programe i projekte koji se odnose na pružanje pomoći u kući starijim osobama.

Popularni Članci