Župan Dobroslavić i zamjenica Marević na svečanoj proslavi Ramazanskog Bajrama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Župan Nikola Dobroslavić i zamjenica Žaklina Marević nazočili su svečanom prijemu povodom Ramazanskog Bajrama, koji je održan u prostoru Islamske zajednice Dubrovnik.

Tom je prigodom župan uputio čestitku svim članovima Islamske zajednice sa željom i uvjerenjem da će ga provesti u zajedništvu i miru sa članovima svojih obitelji i svojim najmilijima. Također, župan Dobroslavić je glavnom imamu Salkanu ef. Heriću zahvalio na svemu što radi za sve članove islamske zajednice na području cijele županije te dodao kako je uvjeren da će i u budućnosti pripadnici svih različitih vjera i manjinskih zajednica nastaviti graditi zajednički suživot. Uspješan suživot tolerancije i razumijevanja moramo i u budućnosti čuvati i unaprjeđivati, kazao je župan. 

Dubrovački imam Salkan ef. Herić u svom je obraćanju zahvalio svima na dolasku te kazao kako je nužno da i dalje sve vjerske zajednice, zajedno sa Županijom i Gradom, zajedno rade za opće dobro. Dodao je kako to nije samo zahtjev vjere nego i zahtjev mjesta u kojem mi kao pojedinci živimo i običaja koje živimo, jer zajednički suživot je temelj svega i upravo zato smo i na ovoj svečanosti svi da se zajednički radujemo, kao što se zajednički raduju istinski prijatelji.

Svečanoj proslavi nazočili su i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa zamjenicom Jelkom Tepšić, biskup dubrovački mons. Mate Uzinić, predsjednica Židovske općine Dubrovnik Sabrina Horović, paroh dubrovački Vladan Perišić te brojni drugi predstavnici javnog i društvenog života.

Popularni Članci