Župan Dobroslavić potpisao ugovore s nositeljima programa i projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , DNŽ
Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u utorak u palači Ranjina ugovore s nositeljima programa i projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi

Na raspisani poziv pristiglo je ukupno 27, a prihvaćena su 22 programa od čega njih osam od strane udruga i ustanova iz područja zdravstva te njih 14 iz područja socijalne skrbi. Župan Dobroslavić prisutnim predstavnicima udruga zahvalio se na njihovim dugogodišnjim naporima.

”Vaš posao i trud mnogim ljudima omogućuje bolji život na svakodnevnoj osnovi. Sredstva koja mi odobravamo uvijek mogu biti veća naravno, ali i sami ste nam često isticali da su vam dobar poticaj za dalje”, rekao je župan Dobroslavić.

Inače, u Proračunu Dubrovačko-neretvanske županije za 2018. godinu osigurano je 65 tisuća kuna za programe u zdravstvu te 100 tisuća kuna za programe u socijalnoj skrbi.

Prihvaćene projekte s područja zdravstva ove godine su predložile udruge: Slatki život, Prijatelj Metković, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Cvitić, Udruga DUSAB, Ruka dobrote Ploče, Udruga Oblačić, Kap u moru Korčula, Humanitarna udruga osoba s posebnim potrebama “Vincenca” Blato, dok su projekti socijalne skrbi kroz udruge i ustanove predloženi od strane Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Radost Ploče, Društva multiple skleroze DNŽ, DEŠA, Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida DNŽ, Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve “Leptirići”, Udruge slijepih DNŽ, Zajednice Pape Ivana XXIII, Udruge Fortuna, Udruge gluhih i nagluhih DNŽ, Gradskog društva Crvenog križa Ploče, Hrvatskog Crvenog križa Gradsko društvo Korčula, Kluba liječenih alkoholičara “Sidro” Metković, “Vita” Udruga za solidarnost među sugrađanima Ploče te UOSIP-Udruga osoba s invaliditetom Ploče.
Na potpisivanju je iznesen i prijedlog osnivanja koordinacije ovih srodnih udruga na razini županije u svrhu lakšeg ostvarivanja prava i sredstava, a župan Dobroslavić taj je prijedlog podržao.

Popularni Članci