Župan na sastanku s predstavnicima tvrtke ”Riba Mljet”

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Predstavnici tvrtke Riba Mljet, Mljećanin iz Amerike Bil Čumbelić, direktor tvrtke Alen Krkić, nizozemski partner Paul Clemens u nazočnosti načelnika Općine Mljet Điva Marketa izložili su Županu trenutno stanje kao rezultat uspješnog poslovanja u posljednjih nekoliko godina te plan daljnjih aktivnosti i razvoja u ovoj djelatnosti, a koja se u prvom redu odnosi na povećanje kapaciteta uzgoja te osobito važan projekt sortirnice ribe te drugih osnovnih poslova.

Načelnik Općine Mljet Đivo Market iskazao je podršku daljnjem razvoju ovog projekta te izrazio zadovoljstvo ovom tvrtkom, međutim i naglasio ostale poteškoće koje prate investicijske projekte na otoku Mljetu.

Župan Dobroslavić čestitao im je na uspješnom razvoju tvrtke te stvaranju novih vrijednosti na Mljetu te opravdanom povjerenju s obzirom na to da je Županija putem odluke i ugovora o koncesiji stvorila preduvjete ovoj djelatnosti.

Također Župan je iskazao potporu daljnjem razvoju marikulture i planovima tvrtke Riba Mljet, temeljenu na prostorno planskoj dokumentaciji i pozitivnim zakonskim propisima te obećao jednaku podršku od strane Županije. Župan je iskazao zadovoljstvo i lijepim primjerom vezanosti za stari kraj čiji je rezultat uspješno poslovanje na korist ulagača i Općine Mljet.

Na sastanku su sudjelovali i zamjenik župana Joško Cebalo te pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić.

Popularni Članci