Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu 136. plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija koje se održava u okviru 17. Europskog tjedna regija i gradova u Bruxellesu. 

Teme zasjedanja su vezane za politike regionalnog razvoja nakon 2020. godine, te rasprava o kretanjima  u međuinstitucionalnim pregovorima o Višegodišnjem financijskom okviru za razdoblje 2021.-2027. godine u kojoj je sudjelovao župan Dobroslavić sa aktualnim Povjerenikom EK za proračun Guntherom H. Oettingerom.

Župan Dobroslavić govorio je o stavovima Europskog odbora regija o ovoj temi. Također, župan Dobroslavić sudjelova je u radu zajedničkog sastanka odbora Europskog parlamenta i Europskog odbora regija koji se bave pitanjima regionalnog razvoja, kohezijske politike i proračuna, gdje je zastupao stavove lokalne i regionalne uprave u raspravi s budućim povjerenikom za proračun EU Johannesom Hahnom.

 Trenutno prijedlog novog  proračun EU-a nalazi se u fazi usuglašavanja na relaciji Europski parlament i Vijeće EU, te se očekuje njegovo usvajanje tijekom iduće godine.

Popularni Članci