'JEFTINIJE I EFIKASNIJE' Županijska skupština jednoglasno usvojila Odluku o preustroju upravnih odjela

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Županijska skupština Dubrovačko-neretvanske županije usvojila je Odluku o preustroju županijskih upravnih tijela čime je njihov broj smanjen s postojećih 11 na ukupno šest.

Župan Nikola Dobroslavić na četvrtoj sjednici je kazao kako će Županija s manje Upravnih odjela biti efikasnija, a naveo je dva razloga zašto se baš sad krenulo u reorganizaciju.

- Naša nastojanja su pronalazak optimalnog vida ustroja koji će biti najjeftiniji i za proračun najefikasniji, a drugi razlog je prilika koju smo u ovom trenutku dobili. Nekoliko pročelnika je pošlo raditi druge poslove, a neki su najavili svoj odlazak i to nas je nagnalo da razmislimo hoćemo li ići na popunjenje dosadašnjih odjela ili ćemo iskoristiti priliku za ustrojem. Analizom smo došli do zaključka kako možemo županijsku administraciju učiniti s manje odjela i manje pročelnika tako da ona bude efikasnija i samim time nešto jeftinija - kazao je Dobroslavić dodavši kako će novi ustroj poboljšati kvalitetu ocjenjivanja zaposlenika te da se može osigurati bolja iskoristivost zaposlenika.

- Vrijeme će pokazati da ćemo profitirati kao administracija, ali to ne znači da je dosadašnji ustroj bio neefikasan - dodao je župan te najavio imenovanje pročelnika novonastalih upravnih tijela, a u roku od 45 dana donijet će pravilnik o unutarnjem redu upravnih tijela.

Pero Jerković iz Mosta mišljenja je kako je Županija bila "prisiljenja" na preslagivanje.

- Mislio sam da ste prepisali iz naše izborne kampanje ovakav program, ali nema veze svakako je dobro. No nije dobro raditi to pod prisilom jer ste bili u toj poziciji zbog odlaska kvalitetnih ljudi iz stučnih službi - kazao je Jerković.

Davor Penić (SDP) i Marina Vučković Matić (HNS) pohvalili su novi ustroj zbog smanjenja troškova i bolje organizacije.

U obrazloženju Odluke stoji kako se uređuje djelokrug rada i način upravljanja upravnih tijela. Tako s radom prestaju: Upravni odjel za poslove Župana i Županijske skupštine, Služba za zajedničke poslove, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost i šport, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj, Upravni odjel za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku, Upravni odjel za ruralni razvoj i poljoprivredu, Upravni odjel za komunalne poslove, promet i veze, Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode.

Ukidanjem navedenih odjela započinju s radom: Upravni odjel za poslove župana i Županijske skupštine i novoosnovani Upravni odjel za društvene djelatnosti, Upravni odjel za gospodarstvo i more, Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša.

A.Čakić

Popularni Članci