DUBROVAČKI DOBITNICI KONCESIJE Libertas TV postaje prva županijska televizija: 'Apsolutno smo spremni za taj posao'

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: .liberoportal.hr
Televizijsku koncesiju za područje Dubrovačko-neretvanske županije dobila je Libertas Televizija, odlučeno je danas na sjednici Vijeća za elektroničke medije.

Nakon provedenog natječaja za dodjelu tv koncesije za digitalnu regiju D9 koja se odnosi na Dubrovačko-neretvansku županiju danas je Vijeće za elektroničke medije objavilo rezultate glasovanja. Ponude su poslali VTV d.o.o. iz Varaždina koji nisu razmatrani jer nisu predali valjanu ponudu, splitska Televizija Jadran, Televizija Dubrovnik vlasnika Orsata Zovka i tvrtka Tele 5 čiji su osnivači obitelj Petrović koji su pokrenuli Libertas TV, koja je tako odlukom Vijeća prva županijska televizija na deset godina u DNŽ. Libertas TV osvojila je pet, Televizija Dubrovnika jedan glas, a jedan listić je bio nevažeći.

- Dobili smo prvu županijsku koncesiju s područja juga i jako smo sretni zbog toga. Mi smo apsolutno spremni za taj posao jer televiziju već imamo. Libertas Televiziju osnovali smo 19. travnja prošle godine i ona je tako krenula preko IP-a jer nam je bila prvotna želja bila da radimo modernu i urbanu televiziju koja će se moći gledati u cijeloj Hrvatskoj i svijetu preko providera poput MAXtv-a, B-neta, Iskona i sličnih. Vremenom, kako je program odmicao, skupio se veliki broj ljudi koji tu rade, 28 nas ima, pa smo željeli biti dostupni svima, a ne samo onima koji imaju providera. Sami smo pismom namjere Agenciji za elektroničke medije zatražili koncesiju, ispoštovali cijelu proceduru, a kasnije još dodatne tri tvrtke su se prijavile - kazala je direktorica Libertas Televizije Katarina Milat Kralj.

Tvrtka Tele 5, u čijem su vlasništvu Libertas Televizija, Glas Grada i Libero Portal, javila se na natječaj za koncesiju i 2005. godine za gradsku televiziju. Tada su se javili još i Dubrovački vjesnik i Dubrovačka televizija, no koncesiju je na kraju dobila Dubrovačka televizija d.o.o. Dragana Banovića.

Vijeće za elektroničke medije dodijelilo je i radijsku koncesiju u Vela Luci Radiju-M Udruga mladeži Vela Luka.

Postupak dodjele koncesija za obavljanje djelatnosti radija i televizije propisan je Zakonom o elektroničkim medijima i Zakonom o koncesijama, a provodi ga Agencija za elektroničke medije dok HAKOM izrađuje tehničku podlogu na temelju koje se dodjeljuju koncesije.

Popularni Članci