Županijski i gradski SDP pozivaju na izgradnju Sigurne kuće

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Hrvatski sabor proglasio je 22. rujna 2004. godine Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama u spomen na brutalno ubojstvo triju žena i ranjavanje jedne žene tijekom brakorazvodne parnice na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999. godine.

Ove godine petnaesti put obilježavamo Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji za cilj ima podizanje svijesti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama, uključujući psihičko, tjelesno, spolno i ekonomsko nasilje.

Svakih 15 minuta jedna osoba u Hrvatskoj trpi neki oblik nasilja, a u slučajevima kada treba brzo osigurati pomoć žrtvama obiteljskog nasilja upravo skloništa imaju presudnu ulogu jer pružaju žrtvama pomoć u trenucima njihove najveće ranjivosti.

Nažalost, na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika ne postoji niti jedna sigurna kuća za žene žrtve obiteljskog nasilja. Koliko god šutjeli o tome, sjetimo se da je na području Dubrovačko-neretvanske županije posljednjih godina zabilježeno više slučajeva nasilja koji su šokirali cjelokupnu javnost, a tko zna koliko ih još ih ima a da nisu prijavljeni.

Ovim putem pozivamo gradonačelnika grada Dubrovnika Mata Frankovića i župana Dubrovačko- neretvanske županije Nikolu Dobroslavića da se konačno krene u izgradnju  Sigurne kuće kako ne bi ostala samo ideja o potrebi njene izgradnje.

Klub vjećnika ŽO SDP-a Dubrovnik

GO SDP-a  Dubrovnik

Popularni Članci