KOMENTAR Što to Seve, Jacques i Thompson imaju zajedničko, uz pokoju mrlju u karijeri

Autor: Davor Novevski
Nisam mislio pisati o Agrokoru, Todoriću i svim sranjima koja se se u zadnje vrijeme događaju s najpoznatijim hrvatskim tajkunom koji zadnjih dana i ovako iskače iz (K+) paštete. Doista nisam namjeravao uskočiti u taj vagon misleći kako su mediji ionako pretrpani informacijama i poluinformacijama do te mjere da sve po malo počinje sličiti na meksičku sapunicu, pogotovo otkad se u cijelu priču uključio i nekakav tip koji sliči na plod ljubavi Pocahontas i Enriquea Iglesiasa, a zadatak mu je, valjda, u pauzama od nastupa po trash partijima spasiti Todorića i hrvatsku ekonomiju.

Jer još trava nije nikla, tamo gdje je stala moja štikla

Ali, onda sam vidio Severinu kako pozira s radnicama Konzuma i u trenutku mi se smučilo kao da sam pojeo jednu od salama iz tog trgovačkog lanca. Od fotografije Severine, čija jedna štikla košta kao mjesečna plaća Konzumove radnice s kojom ponosno pozira, ljigaviji su jedino komentari dežurnih pravednika na njenom facebooku i instagramu. Za one koji ne znaju, naša se poznata pjevačica i još poznatija glumica našla pod pravom salvom kritika pravednih i istinoljubivh hrvatskih internet korisnika koji su je nemilosrdno popljuvali zbog kampanje u kojoj nas poziva da pomognemo Konzumu (i njenoj prijateljici, inače Gazdinoj kćeri) tako što ćemo više nego ikada kupovati u tom trgovačkom lancu. Brisala je jadna Seve žestoke komentare do dugo u noć, a onda joj je pukao film i jednostavno je potpuno ukinula komentiranje sporne fotografije iznervirana količinom negativnosti koje je doživljela.

Lijepa naša zaboravna

Je li Seve zaslužila sve negativne komentare koje je pobrala? Svakako da jest. Je li ispala glupa tuka koja pomaže onome kome je pomoć najmanje potrebna? Bome jest i to. Pa u čemu je onda problem, pitat će netko.

Nije to bilo baš tako davno, Google kaže veljača 2013., na klupi za svjedoke u suđenju bivšem premijeru Sanaderu našli su se redom Mišo Kovač, Nina Badrić, Jacques Houdek, Dražen Žanko i brojne druge perjanice naše zabavne industrije. Zgureni na maloj stolici ispred stroge sutkinje redom su neuvjerljivo poricali optužbe da su se i oni okoristili lovom iz HDZ-ovih crnih fondova čije je postojanje netom otkrila tajnica stranke Branka Pavošević.

Pojeo vuk magare...a Jacques jumbo pizzu

Sve je naravno završilo onom poznatom „pojeo vuk magare“, a naši estradni umjetnici nisu doživjeli baš prevelike neugodnosti kada su uhvaćeni s prstima u pekmezu. Ustvari, ne da nisu doživjeli neke neugodnosti već smo Jacquesa umjesto viljuškarom u Remetinec, poslali na Eurosong u Ukrajinu. Ni Nina, ni Žanko, ni ostala ekipa koja se razdragano ljuljala sa Sanaderom i kompanijom po pozornicama diljem Lijepe naše brojeći iza nastupa prljave novce, nije nakon toga mnogo objašnjavala začudnu lakovjernost i nedostatak zanimanja za porijeklo svojih honorara. A nisu objašnjavali zato jer ih, uz izutetak kratke sudske epizode, nitko o tome nije pitao. Nisu se pisali nadrkani članci, ni komentari na fejsu i instagramu niti se o tome raspravljalo nadugo i naširoko već se sve zaboravilo prije nego kažeš „crni fond“.

Vratit će se Ivan s tisuću momaka...i petsto tisuća eura

Tek nešto jače medijski popraćen bio je slučaj pjevača M.P. Thompsona koji je se također našao na klupi za svjedoke  uz tu iznimku da je njegov slučaj bio nešto bizrniji od ostalih. Naime, na veliko se špekuliralo da je on, za razliku od ostalih, dobio novac da NE PJEVA za HDZ-ove konkurente na izborima. Ništa, naravno, nije dokazano, ali ako u cijeloj stvari ima i trunka istine, Sanaderu bi, osim zatvorske kazne, valjalo uručiti i kakvu nagradu za doprinos glazbenoj industriji.

Opet smo falili adresu

Hrvatska javnost ni ovoga puta nije iznevjerila u svojoj moći krive procjene pa je tako glavna meta bijesa postala pjevačica na zalasku karijere koju u fokusu medija drži još ona trunka seksipila i poneki polunarodnjački hit. I koja je, treba i to spomenuti, svojim kretenskim potezom naštetila jedino svom imageu. Za razliku od ekipe koja se okoristila lovom iz crnog fonda koji se nije punio nedjeljnim milodarima već novcima svih nas.

Za to vrijeme u Saboru se izglasava zakon koji će onom Gazdi s početka priče omogućiti (po tko zna koji put) da se popiša po svima nama koji ćemo spas njegove firme platiti iz svojih džepova. Negdje drugo bio bi to razlog za omanju revoluciju ili bar kakav mirni prosvjed, ali ne i kod nas. Nama je ipak važnije što rade Severina, Modni Mačak i ostali stanovnici celebrity rubrika.

A avioni za Dublin lete sve češće. 

Popularni Članci