KAKO TURISTIČKI VODIČ VIDI DUBROVAČKI TURIZAM: 'Ulicama vozim slalom kao Janica, karićar mi šalje goste u pm'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivan Vuković, privatni album
Ivan Vuković Vuka, dubrovački turistički vodič poznat po svojim Game of Thrones i Star Wars turama, koje je prvi osmislio, na društvenim mrežama je objavio status o tome kako vidi turizam u Dubrovniku. Zanimljiv status pobrao je 'lajkove' u kratkom roku, a Dubrovački dnevnik ga prenosi. 

'Hi Ivan, see you tomorrow in Du-brov-nik. We are in Zagreb. Nadam se jer ako letite s Croatia Airlines mogli bi finuti i u Rimu. 
Dođeš po svoje goste, recimo u hotel Bellevue i nisi pročao ni 20 metara, trči neki booker za tobom i dere se 'sea kayaking, city tour'. What a start. Nisi došao ni do stare bolnice, a nasred puta kapunara i opet urlanje 'pub crawl, cable car tickets'. Prodaju zičaru na crno. Sve može kod zemljaka. I onda prvi dodir s Gradom, jos malo štandova, sad smo i Janica Kostelić, slalom i trganje za ruku uz uzvik 'Game of Throneees, mi smo pioniri te ture, join us'. Jeste, ali malo sutra. Nekako ćemo ući između kruzeraša jer što više to bolje i onda malo glazbe uživo uz matricu na zvučniku od 500W. Naravno, da me gosti ne čuju, ali uklizavam na Stradun uz cvrkut dubrovačkih ptica poznatih kao papige i kad misliš da je to kraj, kreću ubacivači u restorane pasta, pizza, great menu tripadvisor 1*. Bježi Ivane s gostima kroz vrata od Ploča, opet kroz štandove i izbjegni u zadnji tren pijanog karićara koji ti usput pošalje goste u pm. Ne idem kroz ulice u Gradu jer je to trčanje na 110m sa stolicama i stolovima,' objavio je Vuković. 

Popularni Članci