TRADICIJA, OKUSI I OBIČAJI Mario Saulan i Leo Bautović podijelili su ričetu za novogodišnji koktel inspiriran dubrovačkom kolendom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Poznati dubrovački miksolozi Mario Saulan i Leo Bautović odlučili su Novu godinu čestitati na originalan način novogodišnjim koktelom Tezoro.

"Glavna misao bila nam je da koktel bude prepoznatljiv kao što je prepoznatljiva i u svijetu posebna dubrovačka kolenda. Zato smo odabrali sastojke po kojima je dubrovački kraj poznat, kao što su dubrovačka ljuta naranča, šipanski rogač i poznati Bratošev konavoski rozulin. Za pravi slavljenički ugođaj, jer ne može se ući u novu godinu bez pjenušca, odabrali smo Decumanus vinarije Vukas iz Ponikava, koji se odlično uklopio u ovaj koktel", kazao je Leo Bautović.

Svi ovi sastojci većini su Dubrovčana dobro poznati i isto tako dostupni, stoga ovaj koktel svatko može napraviti kod kuće i tako uljepšati sebi i svojim gostima proslavu Nove godine na dubrovački način.

"Ovaj grad i njegova okolica nemaju samo povijesno i kulturno bogatstvo, nego i obilje tradicije, običaja i okusa. Iz te velike škrinje izvadili smo mali dio tezora koji poklanjamo našim sugrađanima za Novu godinu. Nazdravlje vam svima", zaključio je Mario Saulan. 

RIČETA ZA TEZORO:

3 cl Dubrovnik Republic Gin

1cl rozulin Bratoš

1,5 cl svježi sok od limuna

1 bjelanjak

1 barska žlica marmelade od ljute naranče

Sve sastojke dobro protresti s ledom, izliti u čašu bez leda i doliti Decumanus.

- dekoracija: jabuka, mljeveni rogač Carin Goravica, sjeckani orah.

Popularni Članci