PROPAO MU I TREĆI BRAK Nakon 'gugutanja' na Stradunu slijedi bitka za 57 milijardi kuna

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Romana Abramoviča (50) u posljednje vrijeme viđaju bez supruge Daše (36), a par je sada potvrdio kako se razvodi nakon 10 zajedničkih godina. Objavili su priopćenje i tako sa svijetom podijelili informaciju da je njihovoj ljubavi došao kraj.

- Nakon 10 zajedničkih godina donijeli smo tešku odluku. Rastajemo se, ali ćemo ostati bliski prijatelji, roditelji i partneri na projektima koje smo zajedno razvijali. Zajedničkim snagama ćemo odgajati naše dvoje djece. Skupa ćemo također raditi kao suosnivači Muzeja suvremene umjetnosti u Moskvi i kulturnog centra New Holland Island u Sankt-Petersburgu - stoji u priopćenju.

Ruski milijarder “težak” je 9.1 milijardi dolara (oko 57 milijardi) kuna koje će sada morati podijeliti s uskoro bivšom suprugom. Nije poznato jesu li potpisali predbračni ugovor.

Abramović i urednica časopisa Darija Daša Žukova upoznali su se 2007. kad je on još bio u braku s Irinom Malandinom. Iste godine Dašu je odveo na odmor u Dubrovnik, a godinu dana kanije su se vjenčali. Da su u braku, otkrili su tek 2014. Par ima dvoje djece - sina Aarona Alexandra (8) i kći Leah Lou (4).

Ruski tajkun i zgodna Daša upoznali su se preko njezinog oca Aleksandra, naftnog magnata i trgovca oružjem, koji je zbog toga proveo i određeno vrijeme u talijanskom zatvoru, no ubrzo je pušten na slobodu.

Dašini roditelji su razvedeni, a njezina majka, molekularna biologinja mladolikog izgleda, devedesetih godina prošlog stoljeća preselila se u SAD te u Hustonu i Los Angelesu odgajala Dašu, koja je diplomirala na Kalifornijskom sveučilištu u Santa Barbari, a nakon prekida veze s ruskim tenisačem Maratom Safinom nastavila je sa školovanjem u Londonu.

Dok su bili zajedno, Daša je uspjela drastično utjecati na Abramoviča te srušiti neka od njegovih dotadašnjih čvrstih pravila. Popravila je njegov imidžu u kulturnom i društvenom smislu. Tako je Abramovič sponzorirao prvi posjet ruskog kazališta Londonu u posljednjih dvadeset godina, što je vrlo neobičan potez za čovjeka poznatog po velikoj ljubavi prema jahtama, skupom šampanjcu i nogometu. Osim toga, pod Dašinim utjecajem on redovito odlazi na manikuru, pedikuru i razne druge tretmane ljepote.

Za vrijeme Abramovičevog razvoda od bivše supruge  postigla je zamjetan uspjeh na tržištu umjetnina, naravno uz podršku bogatstva oligarha, te u Moskvi posjeduje galeriju The Garage. Osim u svijetu umjetnina, probila se i u svijetu mode te je s prijateljicom pokrenula modnu liniju odjeće.

Par je često dolazi na odmor u Hrvatsku gdje su uživali na njegovoj luksuznoj megajahti 'Eclipse' . Ova 165 metara duga jahta izgrađena je 2009. godine u njemačkom brodogradilištu Blohm+Voss, vrijedna je oko 1,2 milijarde dolara, te je druga najveća jahta na svijetu nakon 'Azzama' u vlasništvu predsjednika UAE Kalife bin Zajed Al Nahjana.

Jahta plovi pod zastavom Bermuda, može primiti 30 gostiju, ima 70 članova posade, tri helidroma, disko klub, blindirana stakla, dva bazena, wellness centar i proturaketni štit. Sama izgradnja jahte koštala je 340 milijuna eura.

Tada još zaljubljeni par najčešće je posjećivao Dubrovnik, u pravilu krajem kolovoza i početkom rujna, a sada bi slatka šaputanja na Stradunu mogla zamijeniti brakorazvodna parnica bez milosti.

Ipak, atraktivna Dasha nije jedina Abramovićeva supruga koja je imala čast uživati u ljepotama našeg turističkog bisera.

Naime, milijarderu je ovo treći propali brak. Šesnaest godina bio je sa stjuardesom Irinom Malandinom ss kojom ima petero - IIyu, ArinuSofiu, Arkadiyja i Annu. Zanimljivo je da je Irina i nakon razvoda viđena na njegovoj jahti koja je često usidrena na našoj obali. Na pučini navodno nisu guštali zajedno. Svojevremeno se šuškalo da je kupila dvorac na Pelješcu.

Inače, prva supruga bila mu je Olga Lysovoma s kojom je  braku bio tri godine.

Izvor: 24sata.hr

Popularni Članci