SENZACIONALNO Pijančina s Danača otkrio lijek protiv raka!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Znanstvenici iz Izraela, koji su nedavno objavili senzacionalni lijek protiv raka, znatno kaskaju za otkrićem znanstvenika s Danača

*Tekst je satira

Čovječanstvo tisućama godina bezuspješno pokušava otkriti lijek protiv raka, ali ono što nije pošlo za rukom najobrazovanijim znanstvenicima, čini se da je uspjelo Jozu Gemištu, pijančini s Danača.

Jozo je jednog običnog popodneva, baš kao prigodom bezbrojnih alkoholnih seansi, otišao do mora da se popiški. Ono što je uslijedilo zauvijek je promijenilo povijest čovječanstva.

-Pišao sam po dančarskim sekama, te sam odmah uočio da se rakovi sa stijena povlače prema moru. Očigledno im moja pišalina nije odgovarala, čak je i jedan divovski kosmeč pobjegao – ispričao je u dahu Jozo Gemišt, koji je potom svoje otkriće objavio u prestižnom Basement Journalu, najpoznatijem tjedniku dubrovačkih vinskih podruma.

Nakon objave u eminentnom stručnom časopisu da je pronađen lijek protiv raka, svjetska javnost se dignula na noge.

-Ovo je, uz Nutellu i Kinder Penguin, možda i najveće otkriće u ljudskoj povijesti. Djeca će se napokon moći kupati na stjenovitim plažama. Brojni mališani bojali su se strašnih kliješta od kosmeča i drugih vrsta rakova, ali nakon otkrića Joza Gemišta, nema više straha. On je jednim jedinim pišanjem riješio teških fobija brojne oboljele osobe – kazao je američki nobelovac Global Warning, koji je više puta globalno upozoravao populaciju da je rak jedan od vodećih uzročnika odlaska ljudi na pješčane plaže.

Prije koji dan pojavila se vijest da su i neki izraelski znanstvenici otkrili senzacionalni lijek za rak. Jozo Gemišt kaže kako njihova tehnologija ispoljavanja faga puno kaska za njegovom tehnologijom ispišavanja alkoholnog blaga.

-Njihov lijek za rak je smiješan prema mojoj pišalini. Moja pišina djeluje na rak tako što peptidi iz pive uđu u bakteriofage iz DNA. Nakon toga, pijani protein polipeptida djeluje na receptore rakova stida. On se stidi te situacije da netko piša po njemu, pa pobjegne, je li razumijete kompleksnost moga otkrića? – zaključuje Jozo Gemišt, pijanac s Danača, najveći dubrovački znanstvenik nakon Ruđera Boškovića.

Maro Marušić

Popularni Članci