BRAVO, PETRA! Kći Frana Vićana osvojila zlatno odličje na EP-u

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
Petra Vićan (14) pobijedila je u plivačkoj juniorskoj konkurenciji na 200 metara slobodno za osobe s Downovim sindromom. Vlastiti rekord popravila je za čak 20 sekundi.

Jabuka doista ne pada daleko od stabla. Petra Vićan (14), kći proslavljenog vaterpolskoga golmana Frane Vićana, osvojila je juniorsko plivačko zlato na EP-u za osobe s Downovim sindromom, javlja 24sata.hr.

- Ponosan sam, što da vam kažem. A učinila je to i u konkurenciji starijih plivačica. U općoj konkurenciji zauzela je deveto mjesto - rekao je Frano.
Petra je u Hrvatskoj osvojila mnoge medalje, članica je Plivačkoga kluba Natator iz Zagreba, a u Parizu je nastupila na prvom velikom europskom natjecanju.
- Nakon osvojenog zlata bila je euforična - nasmijao se tata.

Petra će 27. studenog napuniti tek 15 godina, a zlato je osvojila u disciplini 200 m slobodno.

- Trenira dva-tri puta tjedno, a zadnjih mjesec dana uoči EP-a radila je i četiri-pet puta tjedno. Njezini vršnjaci toliko treniraju vec godinu, dvije - kaže Frano za 24sata.hr.

U bazen je juniorska prvakinja prvi put skočila s godinu dana, prvo zbog fizikalne terapije, a trenirati je počela s pet godina.

- Obožava roniti i siguran sam da možda tek 10-15 posto njezinih vršnjaka može dosegnuti njezinu dubinu.

Plivanje je za Petru zapravo bilo ljubav na prvi pogled.

- Plivanje je jako važno jer donosi samopouzdanje i potvrdu vlastitih sposobnosti - istaknuo je tata Vićan. I njega je kći iznenadila pobjedom. Pogotovo rezultatom.

- Znate, 200 metara nije malo, a ona je svoje vrijeme popravila za 20 sekundi. I to je bilo tek treći put da je otplivala tu disciplinu. Inače pliva na 100 metara i 50 metara slobodno.

Popularni Članci