Hrvatska, Crna Gora i Bosna imaju dobre šanse plasirati se na svjetsko prvenstvo

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Igor Štimac večeras protiv Walesa kupuje zrakoplovnu kartu za Brazil. Ukoliko mu to uspije, Hrvatskoj će to biti četvrto Svjetsko prvenstvo, a u isto vrijeme bi se moglo dogoditi da to bude prvo prvenstvo uopće za reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali i Crne Gore koja drži prvo mjesto u skupini gdje igraju Englezi.

U skupini H, Crna Gora je vodeća s 13 bodova, dok su iza njih Engleska, Ukrajina (5 bodova), Poljska (5 bodova), Moldavija (4 boda) i San Marino (bez bodova).

Sokoli vole Engleze

Crna Gora večeras dočekuje Englesku, a bliža povijest pokazuje kako Engleska leži Crnoj Gori. Naime, Crnogorski Sokoli su na Wembleyu remizirali s Englezima u kvalifikacijama za EURO 2012 te tako napravili podvig pod kapom izbornika Cica Kranjčara, dok su kod kuće također remizirali zabivši Engleskoj dva zgoditka.

Bosanski dijamant zabija 

U skupini G još jedni susjedi imaju priliku po prvi puta otići na veliku pozornicu, tamo gdje se noge prodaju po zlato. Njihov dijamant Edin Džeko je u prošloj utakmici protiv Grčke pokazao da će on i njegova ekipa teško propustiti svaki bod i da je ovo njihovo biti ili ne biti.

Ostali

Dok Srbija i Makedonija imaju nesreću što su u skupini s Hrvatskom i jakom Belgijom, pa im je prolazak zabetoniran u samom startu, u Sloveniji se ugasio sjaj dobrih utakmica u prethodnim kvalifikacijskim ogledima. Momentalno su posljednji s 3 boda, dok večeras idu u goste trećeplasiranom Islandu.

Skupina I je „najgadnija“ skupina, ni Španjolska nije sigurna. Pobjedi li Francuska večeras Španjolsku u Parizu, gotovo je sigurno da će svjetski prvaci Španjolci morati u dodatne kvalifikacije. Imaju niz od 19 utakmica bez poraza, pa bi im očajnički trebao i taj dvadeseti.

Podsjetimo da večeras Hrvatska gostuje kod Walesa, a ogled možete pratiti na HRT2 s početkom u 20:45 sati.

Popularni Članci